Nieuws

Oprichters Social Enterprise NL schrijven boek: 'Verbeter de wereld, begin een bedrijf'

Op 1 november is het zover. Dan verschijnt het boek ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’, van de hand van oprichters Willemijn Verloop en Mark Hillen van Social Enterprise NL. Het is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in .

Gepubliceerd op 21 oktober 2013

Op 1 november is het zover. Dan verschijnt het boek ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’, van de hand van oprichters Willemijn Verloop en Mark Hillen van Social Enterprise NL. Het is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt belicht. Een bijzonder boek waarin het fenomeen social enterprise en de potentie ervan nader wordt verklaard. Aan de hand van cases worden in het boek ook de verhalen van succesvolle sociaal ondernemers verteld.

Social enterprises zijn wereldwijd enorm in opkomst. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’ beschrijft de social enterprise-sector in Nederland, de kenmerken, de betekenis en de uitdagingen. En natuurlijk de sociaal ondernemer, de man of vrouw die met hardnekkige vastberadenheid een maatschappelijk probleem te lijf gaat met als middel een bijzonder bedrijf.

[quote align="right" color="#999999"]“Lees dit boek, trek deze kar: de logica is opwekkend en onontkoombaar." - Jeroen Smit [/quote]

Must read
Het boek is een must read voor iedereen die het fenomeen social enterprise wil begrijpen. Een ondernemingsvorm die buiten Nederland al veel sterker verankerd is en succesvol wordt ingezet om maatschappelijke problemen aan te pakken.

boekcover-websiteInsteek van het boek is lezers te inspireren om, in welke rol dan ook, als consument, ondernemer, beleidsmaker, opdrachtgever, of financier, mee te helpen om de social enterprise sector in Nederland succesvol en groot te maken. Dan vormt zich een nieuwe, schone en eerlijke economie waar iedereen in mee kan doen.

Met cases van onder meer Tony's Chocolonely, Fairphone en Texel Energie. Bekijk hier de aankondigingsflyer van het boek.


Reviews
"De vraag die je je als ondernemer (in spe) zou moeten stellen is niet of maar wanneer je een social enterprise moet starten. Dit boek laat je inzien waarom."
Heleen van Oord, DQ&A Media Group, zakenvrouw van het jaar 2013

"Als er vonken overspringen, kan de wereld veranderen. Lees en laat je inspireren."
Prof. Dr. Pieter Winsemius

"Lees dit boek, trek deze kar: de logica is opwekkend en onontkoombaar."
Jeroen Smit, auteur van De Prooi

Eerste oplage
Verzeker jezelf van een exemplaar uit de eerste oplage en bestel het boek nu alvast. Verschijningsdatum is 1 november. Reserveren kan via YouBeDo, bol.com en Management Boek.

Stichting DOEN
'Verbeter de wereld, begin een bedrijf' is mede mogelijk gemaakt met steun van Stichting DOEN. De stichting die baanbrekende groene, sociale en creatieve initiatieven, zoals die van social enterprises, ondersteunt en aanjaagt. www.doen.nl

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •