Nieuws

Opiniestuk Roebyem Anders in NRC: 'Kijk naar iemands capaciteiten, niet naar handicap'

NRC publiceerde vandaag een opiniestuk van Roebyem Anders, mede-oprichter van Zonline. In dit stuk gaat ze in op de waarde van arbeidsgehandicapten en het hokje waar ze vaak ten onrechte in worden geplaatst. "De groep is groot: anderhalf miljoen m.

Gepubliceerd op 4 oktober 2013

NRC publiceerde vandaag een opiniestuk van Roebyem Anders, mede-oprichter van Zonline. In dit stuk gaat ze in op de waarde van arbeidsgehandicapten en het hokje waar ze vaak ten onrechte in worden geplaatst.

"De groep is groot: anderhalf miljoen mensen hebben een lichamelijke handicap, daarbovenop zijn nog 1,3 miljoen mensen doof of slechthorend, 78.000 mensen blind en ga zo maar door. Deze grote groep mensen staataan de zijlijn van de arbeidsmarkt, terwijl velen volop over motivatie en juiste papieren beschikken om aan de slag te gaan." 

Zelf heeft ze bij Zonline inmiddels een dove werknemer in dienst en de ambitie dat aantal op te schroeven. De infrastructuur van de onderneming is aangepast zodat dove mensen ingezet kunnen worden om zonnesystemen op afstand te ontwerpen.

“Zonline gebruikt satellietfoto’s voor het Remote Solar Design. Daarmee kan ik als slechthorende systemen ontwerpen. Op mijn afdeling communiceren we nu voornamelijk via ‘chatterbox’. Zonline is er inmiddels achter dat alle collega’s er een stuk efficiënter van worden!” 

Ze schetst dat sociaal ondernemers juist uitgaan van de kwaliteit van deze mensen en ze mee laat draaien in de onderneming, naast Zonline noemt ze Specialisterren en Annie Connect als voorbeeld.

Lees het hele artikel in het NRC van 4 oktober 2013 en hier het artikel op Nuzakelijk.nl dat over dit thema verscheen.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •