Nieuws

Nieuw boek Michael Jongeneel (Triodos)

Er moeten in het bedrijfsleven nieuwe leiders opstaan, die zich aanpassen aan de laatste economische, politieke en sociale ontwikkelingen. Hoe ziet die leider van de toekomst eruit? Vorige week verscheen het boek '8 essentiële stappen voor .

Gepubliceerd op 17 november 2014

Er moeten in het bedrijfsleven nieuwe leiders opstaan, die zich aanpassen aan de laatste economische, politieke en sociale ontwikkelingen. Hoe ziet die leider van de toekomst eruit? Vorige week verscheen het boek '8 essentiële stappen voor leiders van de toekomst' van Michael Jongeneel (algemeen directeur van Triodos Investment Management BV) en Guido van de Wiel (Wheel Productions).   

8_essentiele_stappenVoor de nieuwe leider volstaat het realiseren van win-winsituaties niet langer. Echt succesvol zullen leiders zijn die kiezen voor de ‘win-win-wínsituatie’: de optie die goed is voor de leider, de organisatie én de maatschappij, schrijven de auteurs.

Aan de hand van acht concrete stappen laten Michael Jongeneel en Guido van de Wiel zien uit welke bron leiders van de toekomst zullen putten om optimale beslissingen te nemen. Een case met daarin Michaels ervaringen als COO loopt als een rode draad door het boek.

Herman Wijffels (hoogleraar Duurzaamheid Universiteit Utrecht): "De auteurs introduceren in dit boek een grensverleggend concept voor leiderschap. Zij verbinden het zakelijke met het persoonlijke en raken zo de dieper liggende bron waaruit de principes van people-planet-profit voortkomen."

Het boek staat nu al in de top 10 van Managementboek.nl. Meer weten? Luister hier het interview met Michael Jongeneel bij BNR radio en klik hier voor meer informatie over het boek.

---

Over de auteurs

Michael Jongeneel werkte bij McKinsey en werd op 33-jarige leeftijd lid van de Directie van Triodos Bank NV als COO. Sinds 2012 is Michael algemeen directeur van Triodos Investment Management BV. Michael is daarnaast onderdeel van verschillende adviesraden, waaronder die van Social Enterprise NL.


Guido van de Wiel is eigenaar van Wheel Productions en werd in 2010, 2012 en 2013 genomineerd voor de Trendwatcher Of The Year Award. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het platform www.duurzaamnieuworganiseren.nl en vaste coach bij Rotterdam School of Management.

 

 


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •