Nieuws

Moties in Tweede Kamer aangenomen

Op 12 december hebben Tweede Kamerleden Carola Schouten (ChristenUnie) en John Kerstens (PvdA) een motie ingediend om sociale ondernemingen fiscaal te belonen. De motie is op 16 december aangenomen. Schouten en Kerstens stellen hierin dat sociale ond.

Gepubliceerd op 17 december 2014

Op 12 december hebben Tweede Kamerleden Carola Schouten (ChristenUnie) en John Kerstens (PvdA) een motie ingediend om sociale ondernemingen fiscaal te belonen. De motie is op 16 december aangenomen. Schouten en Kerstens stellen hierin dat sociale ondernemingen een nuttige bijdrage leveren aan de participatie van mensen met een arbeidsbeperking en zien deze maatschappelijke waarde graag terug in een fiscale beloning. Een financiële stimulans zou volgens de Kamerleden kunnen bijdragen aan een verdere stijging van het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

De op handen zijnde banenafspraak en quotumheffing geeft volgens Schouten en Kerstens geen positieve prikkels aan werkgevers om meer mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Een fiscaal voordeel doet dat in hun ogen wel.

Het aannemen van de motie betekent dat de regering moet gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om sociale ondernemingen fiscaal  te belonen.

Ook is de motie van Pieter Heerma (CDA) aangenomen. Deze motie (mede ondertekend door PvdA, VVD, ChristenUne en D66) verzoekt de regering te onderzoeken hoe de afname van producten en diensten bij sociale ondernemingen kan meetellen voor het quotum.

Social Enterprise NL is erg blij met deze steun voor sociale ondernemingen in de Tweede Kamer. Over de rol van sociale ondernemingen bij het creëren arbeidsplaatsen voor mensen met een arbeidsbeperking publiceerde Social Enterprise NL op 28 november het boek ‘Iedereen Werk, Iedereen Winst’. Ook de beleidsagenda ‘Iedereen Winst. Samen met de overheid naar een bloeiende social enterprise sector’ geeft aanbevelingen voor het stimuleren van sociaal ondernemerschap.

 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •