Nieuws

Mobiles for Good Challenge geopend!

Vodafone Foundation is dit voorjaar weer op zoek naar vernieuwende concepten voor sociale mobiele toepassingen tijdens de Mobiles for Good Challenge. Heb jij een goed idee voor een sociale mobiele toepassing waarmee je de wereld een beetje mooier ..

Gepubliceerd op 12 april 2015

Vodafone Foundation is dit voorjaar weer op zoek naar vernieuwende concepten voor sociale mobiele toepassingen tijdens de Mobiles for Good Challenge. Heb jij een goed idee voor een sociale mobiele toepassing waarmee je de wereld een beetje mooier wilt maken? Van 7 april tot en met 25 mei 2015 heb je de tijd om dit in te dienen. De zes beste ideeën worden beloond met een startkapitaal van €30.000 en deelname aan een accelerator programma van vier maanden.

Impact first
De nadruk ligt op maatschappelijke impact: van een handige app die jouw buurt leuker maakt tot een educatieve game voor kinderen met een leerachterstand. Alles kan en mag. Met deze challenge, die al twee eerdere succesvolle edities kende, wil de Vodafone Foundation de ontwikkeling van mobiele toepassingen met een sociale impact stimuleren. 

Diverse social enterprises gingen je voor
Eind januari pitchten de deelnemers van de vorige editie voor een groep impactinvesteerders. Onder de deelnemers waren verschillende social enterprises die een mobiele tool ontwikkelden. Zo veroverde het team van Wind Tales menig hart met de smartphone-game die kinderen met longproblemen helpt hun oefeningen te doen. Discovery Channel wijdde er zelfs een korte docu aan, die een maand lang te zien was op de zender. Of neem Pezzep, de app die de musicalversie van Carry Slee’s bestseller Spijt! dit jaar zal omlijsten. Via de app krijgen jongeren de mogelijkheid om met de acteurs van de musical in contact te komen en hun persoonlijke ervaringen te delen. Dat er behoefte is aan steun aan gepeste kinderen bewees een mega-succesvol online try-out van het bijbehorende platform. 
 
Doe mee!
De challenge voor nieuwe wereldverbeterende mobiele toepassingen is nu geopend. Heb jij een idee voor een mobiele toepassing met sociale impact? Of heb je een prototype op de plank liggen? Schrijf je tussen 7 april en 25 mei in voor de Mobiles for Good Challenge. Willemijn Verloop van Social Enterprise NL zal op 19 juni samen met 5 andere juryleden de 6 winnende teams selecteren. 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •