Nieuws

Meer sociaal ondernemers in Duurzame Top 100

De Duurzame Top 100 van Trouw is gisteren bekend gemaakt. Mooie ontwikkeling is dat deze lijst van 'duurzame voorlopers' ook steeds meer sociaal ondernemers telt en er nadrukkelijker wordt uitgegaan van een brede duurzame definitie. Duurzaamh.

Gepubliceerd op 10 oktober 2013

duurzaamheid1De Duurzame Top 100 van Trouw is gisteren bekend gemaakt. Mooie ontwikkeling is dat deze lijst van 'duurzame voorlopers' ook steeds meer sociaal ondernemers telt en er nadrukkelijker wordt uitgegaan van een brede duurzame definitie.

Duurzaamheid gaat tenslotte over de toekomst, hoe wij de wereld doorgeven aan volgende generaties. Het gaat dus zeker niet alleen om milieu maar over maatschappelijke waarde creëren op zowel sociaal, ecologisch als economisch vlak.

Bekijk hier de volledige Duurzame Top 100 lijst!

Willemijn Verloop op plek 70
Social entrepreneur Maurits Groen - onvermoeibare strijder voor duurzame ontwikkeling, neemt de derde plaats in op de lijst.  Ook Willemijn Verloop (mede-oprichter Social Enterprise NL)  staat dit jaar voor het eerst in de Duurzame 100 van Trouw. Zij neemt plek 70 in. Drees van social enterprise-duo Willem & Drees staat dit jaar op nummer 84.

Nieuwkomers
Bas van Abel van Fairphone en Jos de Blok van Buurtzorg zijn nieuwkomers op de lijst.  De top 100 telt dit jaar meer dan veertig nieuwkomers, waaronder 10 jonge ondernemers. Trouw citeert: "De duurzame doeners en de charismatische harde werkers met een groot netwerk nemen het roer over."  De nummer 1 plek van de Top 100 lijst wordt wederom aangevoerd door Marjan Minnesma van Urgenda.

Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, is tevens de laatste kans om genomineerden aan te dragen voor nieuw initiatief dat zich richt op de jonge generatie de Duurzame Jonge 100.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •