Nieuws

Meer en beter onderwijs over sociaal ondernemerschap

Social Enterprise NL is deze maand een Community of Practice (CoP) gestart om meer en beter onderwijs te ontwikkelen op het gebied van sociaal ondernemerschap. De groep bestaat uit 20 docenten en hoogleraren van verschillende hogescholen en universitei..

Gepubliceerd op 23 mei 2013

Social Enterprise NL is deze maand een Community of Practice (CoP) gestart om meer en beter onderwijs te ontwikkelen op het gebied van sociaal ondernemerschap. De groep bestaat uit 20 docenten en hoogleraren van verschillende hogescholen en universiteiten. Onderwijsinstellingen die meedoen zijn onder meer UU, UvA, Erasmus Universiteit, TU Delft, Haagse Hogeschool en Windesheim.

De CoP is een open online community waar docenten Nederlandse casuïstiek en onderwijsmateriaal rondom sociaal ondernemerschap uitwisselen en beschikbaar stellen. Op die manier kunnen onderwijsinstellingen sociaal ondernemerschap gemakkelijker in hun curriculum integreren.

Nu is het onderwijsaanbod op het gebied van social entrepreneurship nog vrij beperkt. Tegelijkertijd is er wel duidelijke belangstelling bij verschillende onderwijsinstellingen om meer aanbod te creëren, deels ook gedreven door toenemende vraag op dit vlak vanuit studenten.

De komende maanden werken de betrokken docenten en hoogleraren aan een nadere invulling van de CoP. Dit moeten leiden tot een clustering van onderzoek en onderwijs thema’s. Het eerste onderwijsmateriaal verschijnt de komende weken op het platform.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •