Nieuws

Leeratelier Sociaal Ondernemerschap start 4 december

Social Enterprise NL en NSOB organiseren voor de derde keer het Leeratelier Sociaal Ondernemerschap. Met als doel; beleidsmakers van gemeenten ondersteunen bij het ontwikkelen van lokaal beleid voor sociaal ondernemerschap.

Gepubliceerd op 2 november 2017

Sociale ondernemingen zijn in opkomst en groeien hard. Het nieuwe kabinet Rutte III wil deze ontwikkeling verder stimuleren zo wordt duidelijk uit het regeerakkoord: Er komen passende regels en meer ruimte voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen.

 

Derde Leeratelier Sociaal Ondernemerschap
Social Enterprise NL en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) organiseren daarom voor de derde keer het Leeratelier Sociaal Ondernemerschap. Met als doel; beleidsmakers van gemeenten ondersteunen bij het ontwikkelen van lokaal beleid voor sociaal ondernemerschap.

 

Succesvol lokaal beleid voor sociaal ondernemerschap
Het programma gaat op 4 december van start en bestaat uit zes lesdagen (één per maand). Alle aspecten om succesvol lokaal beleid te maken voor sociaal ondernemerschap komen aan bod, zowel vanuit bestuurskundige als economisch perspectief. Tot de topdocenten behoren Willemijn Verloop (Social Enterprise NL), Niels Bosma (Utrecht University), Karen Maas(Impact Centre Erasmus), Mark Hillen (Social Enterprise NL), Yvonne McBride (Senscot Scotland), Elisabetta Manunza (Public Procurement Research Centre) en Martin Schulz (NSOB). Ook gaan beleidsmakers het gesprek aan met verschillende sociaal ondernemers en worden er diverse cases behandeld.

 

Ervaringen en aanmelden
Het programma van het leeratelier bevat zowel de breedte van het onderwerp Sociaal Ondernemen als de diepte ervan. Ik vond dit een hele fijne mix en heb er veel van geleerd.
Femke Sandberg-van der Zijpp, Strategisch Adviseur Gemeente Haarlemmermeer. (Deelnemer Leeratelier 2016/2017)

De eigen leervraag van de deelnemers staat centraal in het Leeratelier en in alle colleges is er volop ruimte voor interactie met de docenten.

Bekijk de hele brochure en schrijf je gelijk in!

trefwoorden:

beleidsmakers leeratelier NSOB ondernemerschap sociaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •