Nieuws

Lancering Social Impact Market

Op 16 januari is vanuit Buy Social de vernieuwde Social Impact Market gelanceerd! Dit online platform verbindt inkopers en sociale ondernemers.

Gepubliceerd op 17 januari 2018

Op 16 januari is de vernieuwde Social Impact Market gelanceerd, hét platform dat inkoopvragen van publieke en private organisaties verbindt aan het aanbod van sociale ondernemingen. Dit platform maakt het voor bedrijven en overheden extra makkelijk om hun MVO doelstellingen concreet te maken door in te kopen bij sociale ondernemingen. 

Sociaal inkopen, excelleren in MVO 

Voor steeds meer bedrijven in Nederland is alleen winst maken niet meer voldoende. Het bereiken van maatschappelijke waarde of ‘impact’ wordt steeds belangrijker. Ook consumenten vragen hier in toenemende mate om. Een manier om impact te creëren is door in te kopen bij sociale ondernemingen. Dit zijn bedrijven die als primair doel hebben een maatschappelijk probleem aan te pakken, vaak met innovatieve oplossingen. En voor hen geldt: hoe meer omzet, hoe meer impact! 

Social Impact Market 

Op de Social Impact Market staat een groeiend aanbod van sociale ondernemingen in heel Nederland. Bezoekers kunnen eenvoudig zoeken naar producten en diensten door een branche, regio, impactgebied en/of Sustainable Development Goal te selecteren. Daarnaast biedt de Market partners de mogelijkheid om inkoopvragen te stellen aan het netwerk van sociale ondernemingen en om social return in te vullen. De Social Impact Market is ontwikkeld met de volgende sociale ondernemingen: DropOuts (vormgeving) en Piipol (bouw van de website). 

DSC02613selectie - lancering Social Impact Market.jpg

Tony’s Chocolonely: ‘informatie in waardeketen is leidend’ 

Tijdens de lancering vertelde Frans Pannekoek (value chain manager van Tony’s Chocolonely) over de inkoopstrategie van deze snel groeiende sociale onderneming: ‘Onze waardeketen bestaat uit informatie, goederen en geld. Informatie over wat waar gebeurt, is voor ons leidend in dit proces.’ Andere sprekers waren Stefan van de Griendt (Directeur HR, Facilities, Inkoop & Contractmanagement bij de Sociale Verzekeringsbank) en Marloes Tap (programmamanager Corporate Responsibility bij PwC). Ook pitchten tien sociaal ondernemers hun producten en diensten. 

DSC02424selectie - lancering Social Impact Market.jpg

Buy Social: impact door inkoop 

Buy Social is een samenwerking van Social Enterprise NL en Social Impact Factory, dat als doel heeft het bevorderen van inkoop bij sociale ondernemingen door publieke en private organisaties. Daarnaast organiseert Buy Social met haar partners (ABN AMRO, PwC, Sociale Verzekeringsbank en gemeenten in de regio Alkmaar) het Buy Social Leernetwerk, waarin bedrijven en overheden ervaringen omtrent sociaal inkopen uitwisselen en best practices identificeren. 

DSC02670selectie - lancering Social Impact Market 1.jpg
Foto's door Clementine Bent

Meer informatie 

Bart Krull: bart@buy-social.nl en 06-41838941

Roos Spekman: roos@buy-social.nl en 06-10583789

www.buy-social.nl

trefwoorden:

buy impact inkopen market sociaal social

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •