Nieuws

Laatste fase project Impact Meters Maken

Het project ‘Impact meters maken’ heeft tot doel om impact meten toegankelijk en betaalbaar te maken. Het eindproduct 'Het Impactpad' biedt praktische hulp bij de volgende stap in het meten van impact. Een korte update over waar we staan..

Gepubliceerd op 11 april 2018

Schermafbeelding 2018-04-11 om 10.50.38.png

Het project ‘Impact meters maken’ heeft tot doel om impact meten toegankelijk en betaalbaar te maken voor sociaal ondernemers*. Het eindproduct, Het Impactpad is een online en open source handleiding die ondernemers praktische hulp biedt bij het zetten van de volgende stap(pen) in het meten van hun impact. Een korte update waar we staan met dit project!

In oktober zijn we gestart met een inventarisatie van de wensen en behoeften van sociaal ondernemers en is er onderzoek gedaan naar de beschikbare meetmethodieken en tools. Op verschillende momenten in het project hebben sociaal ondernemers input geleverd en zijn we met praktijkdeskundigen en experts in gesprek gegaan om de aansluiting met de praktijk te toetsen en te waarborgen. Het Impactpad bestaat uit een overzicht van de meest relevante impact performance indicators en instrumenten om die te meten voor de thema’s: arbeidsparticipatie, circulaire economie en sustainable value chains. Ook gemeentes en impact investors kunnen gebruik maken van Het Impact Pad. 

Op dit moment wordt er druk geschreven aan de teksten en wordt het design van Het Impactpad ontworpen. We kunnen niet wachten om in mei de eerste testversie aan een aantal sociaal ondernemers voor te leggen. Eind juni zal Het Impactpad feestelijk gelanceerd worden in Rotterdam, houd de nieuwsbrief in de gaten voor de bekendmaking van de datum! 

Is jouw social enterprise actief binnen een van de drie thema’s en lijkt het je leuk om in mei aanwezig te zijn bij de testsessie? Aanmelden kan door te mailen naar clara@social-enterprise.nl.

  

*Het project wordt gesteund door een breed consortium en geleid door Avance Impact, Impact Center Erasmus en Social Enterprise NL, in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken. Het is de bedoeling dat Het Impactpad doorgroeit tot een basis voor landelijke standaarden en methodieken.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •