Nieuws

Kabinet reageert op beleidsagenda Social Enterprise NL

Op 23 januari presenteerde Social Enterprise NL in de Tweede Kamer de beleidsagenda "Iedereen winst, samen met de overheid naar een bloeiende socal enterprise sector". Hierin worden concrete aanbevelingen gedaan voor de overheid om de impact van de soc..

Gepubliceerd op 26 februari 2014

Op 23 januari presenteerde Social Enterprise NL in de Tweede Kamer de beleidsagenda "Iedereen winst, samen met de overheid naar een bloeiende socal enterprise sector". Hierin worden concrete aanbevelingen gedaan voor de overheid om de impact van de social enterprise sector te vergroten.

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft op de beleidsagenda gereageerd. Kamp onderschrijft het belang van social enterprises:

"Het kabinet is om verschillende redenen betrokken bij sociaal ondernemerschap in Nederland en moedigt de verdere ontwikkeling daarvan aan. Sociale ondernemingen dragen bij aan maatschappelijke vernieuwing en bieden innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rond gezondheid(szorg), veiligheid en leefbaarheid, arbeidsparticipatie, voedsel- en energievoorziening etc.

De overheid kan als klant op verschillende niveaus een belangrijke rol spelen in de startfase van een sociale onderneming. De nieuwe aanbestedingsregels gaan uit van gunning op prijs/kwaliteit en niet op basis van de laagste prijs. De concurrentiegerichte dialoog biedt kansen om mee te denken over de formulering van de opdracht zelf. Voorafgaand aan de aanbesteding kan meer dialoog en uitwisseling tussen ondernemers en overheid plaatsvinden. Dit zal ook sociaal ondernemers nieuwe mogelijkheden bieden en betere toegang om aan inkooptrajecten bij de overheid deel te nemen.

Met deze voorlopige reactie wil ik aangeven dat de overheid in open dialoog staat met verschillende vertegenwoordigers en initiatieven rond sociaal ondernemerschap in Nederland en dat die dialoog zal worden voortgezet."

Lees de hele reactie hier (pdf).

Social Enterprise NL waardeert het dat het kabinet reageert op onze beleidsagenda en de waarde van sociaal ondernemerschap erkent. Wij gaan daarom graag met de minister in gesprek over de door ons voorgestelde aanbevelingen.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •