Nieuws

Impact Startup Fest op 25 & 26 september

Op 25 en 26 september vindt in Den Haag de tweede editie plaats van Impact Startup Fest. Een festival in het teken van 'Doing business & Doing good' en vol kansen om in contact te komen met investeerders en andere social enterprises. Kom je ook?

Gepubliceerd op 21 augustus 2017

Op 25 en 26 september vindt in Den Haag de tweede editie plaats van Impact Startup Fest. Deze twee dagen, waar startups, scale-ups, founders, investeerders, developers, wetenschappers en business leaders bij elkaar komen, staan in het teken van ‘doing business & doing good’. Ofwel: impact maken met je onderneming! Ook Social Enterprise NL is deze dagen aanwezig om kennis te delen én op te doen. Lees hieronder wat je o.a. staat te wachten en klik hier om een kaartje te kopen.

 

25 september: Impact on the beach

De beste internationale matches worden natuurlijk gemaakt in een ontspannen omgeving. Daarom wordt het matchmaking programma gehouden in een Haags strandpaviljoen. Nationale en internationale startups en scaleups kunnen deze dag in een informele setting kennismaken met business leader en impact investeerders. Aanmelden kan via deze link.

 

26 september: Impact Startup Fest

Op 26 september trappen Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) en Joost de Kluijver (Closing the loop) de dag af met kennis en inspiratie over impact investing en het veld van sociaal ondernemerschap!

Sessie: De financiële reis van een social enterprise

Het financieringsveld voor social enterprises heeft een enorme groei doorgemaakt: een toename van informal impact investors, crowdfunding platforms specifiek voor social enterprises, professionele impactfondsen. Kortom, er lijkt steeds meer kapitaal beschikbaar voor bedrijven die maatschappelijke waarde toevoegen. Maar: Is het makkelijk om financiering te vinden? Jørgen van Rijn (Afval loont), neemt je mee in zijn finance journey. Hij vertelt in welke fase van zijn onderneming welke financiering hij heeft gebruikt. Van eigen geld, bancaire financiering, (strategische) aandeelhouders (equity), crowdfunding, tot impact investment. Welke lessen heeft hij kunnen trekken? Deze sessie geeft praktische inzichten in het vinden van start- en groeikapitaal voor je social enterprise.

Sessie: Buy Social: impact door inkoop

Inkopen bij sociale ondernemingen is een directe en effectieve manier voor bedrijven om impact te creëren. Op basis van best practices en ervaringen van sociaal ondernemers en MVO/inkoop professionals geven Bart Krull (Social Enterprise NL) en Ernesto Spruyt (Tunga) tijdens deze workshop inzicht in de voordelen van sociaal inkopen. Daarnaast vertelt Ernesto hoe Afrikaanse IT-bouwers van Tunga een nieuwe app voor Gaspedaal (onderdeel TMG) hebben gebouwd.

Scriptieprijs

Om onderzoek naar sociaal ondernemerschap te stimuleren, organiseren we de jaarlijkse Social Enterprise Scriptieprijs. Studenten die een scriptie schrijven over sociaal ondernemerschap kunnen t/m 1 september hun scriptie insturen. Benieuwd naar de scripties? De vijf genomineerde studenten presenteren deze dag de resultaten uit hun onderzoek. De jury bekroond vervolgens een scriptie tot winnaar van de Social Enterprise Scriptieprijs 2017. De winnaar ontvangt een prachtige prijs, namelijk een fiets van de sociale onderneming Tulpfietsen.

Startups on stage

Ben je op jacht naar een mentor, een co-founder, nieuw talent of heb je een hele andere vraag? Pak de microfoon op het open podium en grijp je kans! Doen? Stuur een mail naar info@impactcity.nl en licht je vraag kort toe! 

 

Tot dan!

trefwoorden:

Fest impact sociaalondernemen startup

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •