Nieuws

Het kan: sociaal, groen en een boterham verdienen

Lees hier (p.24) én hier (p.25) het Volkrant artikel over social enterprises! Afgelopen weekend besteedde de Volkskrant uitgebreid aandacht aan het groeiende fenomeen van social enterprises. Nadat vorige week meermaals de term .

Gepubliceerd op 23 september 2013

Lees hier (p.24) én hier (p.25) het Volkrant artikel over social enterprises!

Afgelopen weekend besteedde de Volkskrant uitgebreid aandacht aan het groeiende fenomeen van social enterprises. Nadat vorige week meermaals de term ‘participatiesamenleving’ viel, lichtte de krant de schijnwerpers op mensen die al volop bezig zijn met participeren én daar een businessmodel aan verbinden: social enterprises. Bij hen zit participeren, maar vooral meervoudige waardecreatie al in het DNA. Impact is het primaire doel, geld een middel.

Onder meer Willemijn Verloop en Mark Hillen (oprichters Social Enterprise NL) kwamen aan het woord. Naast hen werden verschillende ondernemers uitgelicht: Taxi ElectricO My BagZorgvoorelkaar en Specialisterren laten in het artikel zien hoe zij pionieren en met hun onderneming op de eerste plaats een maatschappelijke (sociaal en/of ecologisch) missie nastreven en pas op de tweede plaats geld willen verdienen. Met name om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen.

Benieuwd naar het tweepagina telllend Volkskrant stuk? Je kunt het hier (p.24) én hier (p.25) teruglezen!

Willemijn Verloop: “Het heeft met de crisis te maken. De welvaart blijkt niet houdbaar, en dus zoeken mensen naar nieuwe vormen van waardecreatie.”

Ruud Zandvliet, Taxi Electric: “Het kapitalisme is toe aan een upgrade. We zijn de aardbol zo snel aan het kapotmaken, daar is niets economisch aan.”

Paulien Wesselink, O My Bag: “Ik wil laten zien dat het anders kan. Daarom heb ik ook echt de ambitie om groot te worden. Hoe groter wij zijn, hoe kleiner de rest.”

Begin november zal ook het boek van Willemijn Verloop en Mark Hillen ‘Verbeter de Wereld, Begin een Bedrijf’ in de winkels liggen. Het is een van de eerste boeken waarin sociaal ondernemerschap in de Nederlandse context wordt geplaatst.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •