Nieuws

G8 landen omarmen Impact Investment

"Social investment can be a great force for social change on the planet". Met die woorden opende UK premier Cameron op 6 juni het social impact forum dat de Britse overheid organiseerde voorafgaand  aan de G8 top in Noord- Ierland. Dit high-level .

Gepubliceerd op 20 juni 2013

"Social investment can be a great force for social change on the planet". Met die woorden opende UK premier Cameron op 6 juni het social impact forum dat de Britse overheid organiseerde voorafgaand  aan de G8 top in Noord- Ierland.

Dit high-level evenement, waarbij alle sectorleiders van de G8 aanwezig waren en zich committeerden om social impact investeringen naar een hoger plan te tillen, is tekenend voor de groeiende internationale aandacht voor social business. Ook is het een belangrijke stap voorwaarts voor de verdere groei en ontwikkeling van het veld van social enterprises in Europa.

Social stock exchange
Cameron pleitte tijdens het forum onder meer voor fiscale voordelen (belastingaftrek) bij sociale investeringen en is voorstander van het oprichten van een ‘social stock exchange’, een effectenbeurs waarbij maatschappelijke impact de boventoon voert.

Taskforce voor social impact
Cameron zette zijn uitspraken kracht bij met de lancering van een Taskforce voor social impact investment. Daarmee onderschrijft hij het geloof van de Britse overheid in het potentieel van impact investeren als innovatief financieringsmechanisme om sociale problemen aan te pakken.

De Britse Taskforce gaat zich onder leiding van Sir Ronald Cohen -chairman van Big Society Capital-  richten op het ontwikkelen van een internationale standaard om social impact te meten. Daarnaast gaat de groep onderzoeken welke maatregelen er nodig zijn om social impact investment stevig te verankeren in overheidsbeleid en deze financieringsvorm effectief in te zetten bij het aanpakken van grote sociale uitdagingen van deze tijd.

Scheppend beleidsklimaat
Bijna negentig financiële instellingen, goede doelen en toonaangevende  bedrijven waaronder Deutsche Bank, KPMG en Ford and Rockefeller Foundations, ondersteunen het initiatief. In een open brief riepen zij de G8 landen op om gezamenlijk ‘een scheppend beleidsklimaat te creëren om zo veelbelovende innovaties te ondersteunen en marktgerichte oplossingen te stimuleren’.

Lees hier een interessant artikel van Sir Ronald Cohen over Impact Investment: http://huff.to/14Fwja5

Of beluister de gepassioneerde speech van Cameron:

http://youtu.be/dhFhh13_uL4

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •