Nieuws

Fairphone genomineerd voor top tech award!

Tijdens de 'Interactive Innovation Awards' van hét jaarlijkse tech festival 'South by Southwest' worden jaarlijks de meest inspirerende innovaties gepresenteerd. Eén van de genomineerden is Fairphone!.

Gepubliceerd op 9 februari 2016

‘South by Southwest’, ook wel bekend als SXSW, is wereldwijd het grootste festival op het gebied van muziek, film en interactieve media. Tijdens de ‘Interactive Innovation Awards’ worden jaarlijks de meest inspirerende en creatieve innovaties gepresenteerd. En onder de genomineerden bevindt zich de Nederlandse sociaal ondernemer Fairphone!

South by Southwest is hét jaarlijkse festival waar de grote innovaties in de wereld op het gebied van technologie te vinden zijn. Het festival heeft door de jaren heen de reputatie als broedplaats van nieuwe ideeën en creatieve technologie verkregen. Zo zijn bedrijven als Google, Twitter en Facebook er elk jaar wel te vinden om hun nieuwste technologische ontwikkelingen te presenteren.

Fairphone liet vorige week trots op Twitter weten dat het genomineerd is voor de 19e editie van de Interactive Innovation Awards in de categorie New Economy. In deze categorie zijn de bedrijven geselecteerd die de uitwisseling van goederen en diensten herdefiniëren; van deeleconomieën, tot virtuele valuta, microfinanciering, en mobiele betalingssystemen.

Fairphone oprichter Bas van Abel: “Genomineerd worden voor de SXSW award geeft onze wereldwijde erkenning in de tech industrie. SXSW is altijd voorloper geweest in de tech en bekend om disruptieve innovatie en dat komt overeen met onze missie om als jong social enterprise via innovatie en duurzaamheid in de elektronica industrie te werken aan een nieuwe, eerlijke economie.”

Op 15 maart wordt bekend wie de award mee naar huis neemt. Het netwerk van Social Enterprise NL is nu al trots op deze nominatie in de top van de tech industrie. Via deze link kun je op de hoogte blijven met de uitreiking van de award.

Heb jij zelf een nominatie in de wacht gesleept of een prijs gewonnen? Laat het ons weten via karlijn@social-enterprise.nl of tweet naar @SocentNL! Succes moet je delen!

trefwoorden:

Fairphone SXSW

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •