Nieuws

Amsterdamse wethouder van Es ziet kansen voor sociaal ondernemerschap

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es ziet in Amsterdamse sociaal ondernemers een potentiële bondgenoot als het gaat om het aanpakken van maatschappelijke problemen zoals werkloosheid onder jongeren en arbeidsgehandicapten. Op vrijdag 21 februa.

Gepubliceerd op 19 februari 2014

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es ziet in Amsterdamse sociaal ondernemers een potentiële bondgenoot als het gaat om het aanpakken van maatschappelijke problemen zoals werkloosheid onder jongeren en arbeidsgehandicapten. Op vrijdag 21 februari gaat ze samen met Willemijn Verloop en Mark Hillen (oprichters Social Enterprise NL) op bezoek bij een aantal sociaal ondernemers, ondernemers die zichzelf tot doel hebben gesteld maatschappelijke waarde te creëren door bijvoorbeeld het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tijdens dit bezoek zullen ze het hebben over de rol die de gemeente kan spelen om deze sociaal ondernemers te ondersteunen. Willemijn Verloop: “De gemeente voert nu nog nauwelijks beleid om de ontwikkeling van deze snel groeiende sector te stimuleren, terwijl deze sociaal ondernemers oplossingen bieden voor veel maatschappelijke problemen waar Amsterdam mee kampt. Social enterprise Taxi Electric biedt werk aan langdurig werklozen en zorgt voor schonere lucht, maar de gemeente Amsterdam is nu geen klant. Dat is een gemiste kans.”

Ze zullen in een taxi van Taxi Electric op bezoek gaan bij ICT-dienstverlener Swink Webservices, een bedrijf dat alleen mensen in dienst heeft met een fysieke of psychische handicap júist omdat ze speciale talenten hebben. Ook gaan ze in gesprek met Stichting Nelis, die drop-out jongeren opleidt en een baan biedt als glazenwasser, deze social enterprise komt binnenkort naar Amsterdam en zal ook Amsterdamse jongeren de kans geven om een plaats te verwerven op de arbeidsmarkt. Tot slot brengen Van Es en Verloop een bezoek aan restaurant Ctaste, een restaurant waar men eet in het donker en wordt bediend door blinden en slechtzienden, mensen die eerst een uitkering ontvingen en nu een volwaardige baan hebben.


Social Enterprise NL publiceerde vorige maand het rapport ‘Iedereen Winst. Samen met de overheid naar een bloeiende social enterprise sector’, een stimuleringsagenda voor de overheid om deze sociaal ondernemers te erkennen en herkennen als belangrijke speler in het oplossen van maatschappelijke problemen. Later deze maand zal ook een stimuleringsagenda voor de gemeente-politiek worden uitgebracht.


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •