Nieuws

Acceleratieprogramma social enterprises

ABN AMRO, Dialogues Incubator (innovatie dochter ABN AMRO) en organisatieadviesbureau dutch hebben onlangs de Impact Accelerator opgezet. Een acceleratieprogramma voor social entrepreneurs die toe zijn aan een volgende stap. Impact Accelerator helpt..

Gepubliceerd op 7 maart 2013

acceleratieprogramma-Social-EnterprisesABN AMRO, Dialogues Incubator (innovatie dochter ABN AMRO) en organisatieadviesbureau dutch hebben onlangs de Impact Accelerator opgezet.

Een acceleratieprogramma voor social entrepreneurs die toe zijn aan een volgende stap. Impact Accelerator helpt social entrepreneurs bij het realiseren van hun groeiambities en het vinden van financiering.

Hoe het werkt?
Tussen 1 maart en 20 april kunnen social entrepreneurs zich inschrijven voor de Impact Accelerator. Na afloop van die inschrijfperiode worden tien ondernemers geselecteerd die hun businessplannen kunnen pitchen.

Uiteindelijk blijven er twee ondernemingen over die een begeleidingstraject van drie maanden krijgen aangeboden. Tijdens dit traject wordt er samen met de ondernemer gewerkt aan het verder verbeteren van de onderneming op punten waar dat nodig is en wordt de onderneming klaargestoomd voor nieuwe financieringsaanvragen.

Social Impact Fund 
Het kan ook zo zijn dat de social entrepreneur direct vanuit het Social Impact Fund wordt gefinancierd. Een fonds dat ABN speciaal heeft opgericht om social enterprises te helpen groeien. Als de onderneming niet in aanmerking komt voor kapitaal vanuit dit fonds, wordt gekeken naar andere geschikte matches. Bijvoorbeeld naar mogelijkheden voor crowdfunding externe Venture Capital fondsen en Bancair krediet. Om de juiste investeerders te vinden, zet ABN AMRO haar netwerk in.

Meer weten over het accelaratieprogramma? http://www.impactaccelerator.nl/

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •