Nieuws

Aanmeldingen geopend: Eerste landelijke congres over social enterprises en de rol van de gemeente

“Sociale ondernemingen dragen bij aan maatschappelijke vernieuwing en bieden innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rond gezondheid(szorg), veiligheid en leefbaarheid, arbeidsparticipatie, voedsel- en energievoorziening” aldus minist.

Gepubliceerd op 4 juli 2014

Sociale ondernemingen dragen bij aan maatschappelijke vernieuwing en bieden innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken rond gezondheid(szorg), veiligheid en leefbaarheid, arbeidsparticipatie, voedsel- en energievoorziening” aldus minister van Economische Zaken Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer op 24 februari 2014.

Door het land zijn vele goeie voorbeelden te vinden van succesvolle samenwerking tussen gemeenten en social enterprises. Ze kunnen een sterke bondgenoot van elkaar kunnen worden bij het oplossen van maatschappelijke opgaven. Zeker nu gemeenten in de komende jaren te maken krijgen met minder middelen en meer verantwoordelijkheden.

Maar hoe moet deze samenwerking er concreet uitzien? Waar liggen de kansen? Wat voor partnerschappen zijn denkbaar? Wat werk in de praktijk? Wat kunnen we leren van de koplopers? Kom op 4 september naar het eerste landelijke congres over sociaal ondernemerschap en de rol van de gemeente. 

Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) neemt deelnemers mee door het brede spectrum van social enterprises. Waar hebben we het nu precies over en wat is de waarde? Nick Temple (Director of Business Social Enterprise UK) vertelt over de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Social enterprises staan daar al langer op de beleidsagenda. Wat kunnen we van de Britse ervaringen leren? Albert Jan Kruiter (oprichter Instituut voor Publieke Waarden en Sociaal Hospitaal) geeft zijn visie op de decentralisaties, wat betekent dit voor de lokale beleidsmaker en waarom biedt sociaal ondernemerschap kansen? Jan Jonker (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen, Radboud Universiteit Nijmegen) heeft onderzoek gedaan naar Nieuwe Business Modellen bij de overheid. Wat betekent dit voor de rol van de gemeente, voor individuele ambtenaren? Mark Hillen (Social Enterprise NL) treedt op als dagvoorzitter en sluit de dag af.

Tijdens de workshops staan concrete cases centraal waarbij zowel betrokken sociaal ondernemers als verantwoordelijke beleidsmakers aan het woord komen. Bekijk hier het hele programma. 

Save the date
Het congres vindt plaats op donderdag 4 september en duurt de hele dag. MELD JE HIER AAN.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •