Nieuws

2e Kamer: stimuleer sociale ondernemingen

Goed nieuws! Tijdens de jaarlijkse begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken hebben verschillende partijen aandacht gevraagd voor sociale ondernemingen.

Gepubliceerd op 16 oktober 2015

Goed nieuws! Tijdens de jaarlijkse begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken hebben verschillende partijen aandacht gevraagd voor sociale ondernemingen. 

Carola Schouten heeft namens de ChristenUnie een motie ingediend om in kaart te brengen in hoeverre huidige financieringsregelingen vanuit de overheid, zoals SEED capital en Qredits, passen bij de behoeften van sociale ondernemingen. De toegang tot kapitaal wordt in de Social Enterprise Monitor genoemd als barrière voor verdere groei. Lees de hele motie (pdf).

Jan Vos heeft namens de PvdA een motie ingediend om het CPB een onderzoek te laten doen naar de aard en omvang van sociale ondernemingen. Het gebrek aan harde data over sociale ondernemingen wordt onder andere door de SER als een barrière ervaren. Deze motie is mede-ondertekend door D66, GroenLinks, CDA, SP en GroenLinks en heeft hiermee een meerderheid. Lees de hele motie (pdf). 

Bekijk hier het debat terug waarin de moties zijn aangevraagd,

De moties van de Tweede Kamerleden lopen vooruit op de kabinetsreactie op het SER advies Sociale Ondernemingen welke voor het eind van het jaar wordt verwacht.

Na het herfstreces wordt er gestemd over de moties.

Lees ook de beleidsagenda van Social Enterprise NL: Iedereen Winst en onze reactie op het SER advies.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •