Nieuws

15 t/m 17 november zijn The Impact Days!

Om een extra impuls te geven om sociaal ondernemerschap en sociaal inkopen te stimuleren en op de kaart te zetten hebben 4 gemeentes het initiatief genomen tot een landelijke bewustzijnscampagne: The Impact Days. Doe ook mee!.

Gepubliceerd op 18 oktober 2018

In heel Nederland wint sociaal ondernemerschap terrein. In elk dorp en in elke stad zetten ondernemers zich in om Nederland eerlijker en duurzamer te maken. Ze zorgen bijvoorbeeld voor arbeidsplaatsen voor mensen voor wie regulier werk niet vanzelfsprekend is, maken nieuwe grondstoffen van afval of bedenken innovatieve oplossingen voor duurzaam vervoer. Zo ook in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Om een extra impuls te geven om sociaal ondernemerschap en sociaal inkopen te stimuleren en op de kaart te zetten hebben deze gemeenten het initiatief genomen tot een landelijke bewustzijnscampagne: The Impact Days. Doe ook mee!

Maak sociaal ondernemerschap zichtbaar

Gedurende de campagne worden er in heel Nederland allerlei activiteiten georganiseerd door sociaal ondernemers, organisaties en gemeenten. Zij worden van harte uitgenodigd om op de campagnewebsite hun activiteiten zichtbaar te maken die plaatsvinden op 15, 16 of 17 november. Denk bijvoorbeeld aan een open huis, een aantrekkelijke kortingsactie of een workshop. Zo maken we samen een inspirerend programma waardoor nog meer mensen kennis kunnen maken met de producten en diensten van ondernemers voor wie winst maken niet het doel, maar een middel is om de grootste uitdagingen in onze maatschappij aan te pakken.

Diverse activiteiten voor verschillende doelgroepen

De verschillende dagen hebben een ander karakter en worden ondersteund door diverse publieksactiviteiten. Op 15 november (de wereldwijde Social Enterprise Day) richt de campagne zich in het bijzonder op mensen die zich beroepsmatig bezighouden met sociaal ondernemerschap: inkopers van bedrijven, financiers, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties. Dan wordt onder andere een groot Buy Social evenement en Social Enterprise Day georganiseerd.

Op 17 november (de eerste Nederlandse Social Saturday), worden consumenten aangesproken om kennis te maken met ondernemingen die een maatschappelijk doel nastreven. En verleid om daar hun euro uit te geven. Want door bij te dragen aan een eerlijkere en duurzamere wereld krijgt iedereen meer waarde voor zijn geld. In verschillende steden worden die zaterdag sociale shoppingroutes uitgezet.

Meer weten?

Klik dan hier om de website te bezoeken of neem contact op met het campagneteam via hallo@theimpactdays.nl.

 

Schermafbeelding 2018-10-19 om 12.11.07.png 

 

trefwoorden:

amsterdam gemeente impact impactday Rotterdam sociaalondernemen sociaalondernemers Utrecht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •