Artikelen

Zomertip #2 BAST bbq-kokoskool

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van een proeflokaal met heerlijke biertjes tot een heerlijke lunch in een Rotterdamse theetuin en van hippe eco-zonnebrillen & one-for-one tassen tot BBQ’en op kokoskolen uit ..

Gepubliceerd op 20 juli 2015

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van een proeflokaal met heerlijke biertjes tot een heerlijke lunch in een Rotterdamse theetuin en van hippe eco-zonnebrillen & one-for-one tassen tot BBQ’en op kokoskolen uit Indonesië. Hierbij zomertip #2: BAST bbq-kokoskool.

Was je toch van plan te gaan barbecueën? Doe het dan écht goed en barbecue met BAST; een duurzaam kwaliteitsproduct met een sociaal doel!

Reduceren van afvalberg
De kokoskolen zijn gemaakt van kokosnootbasten, een afvalproduct vanuit de kokosindustrie. Voor deze barbecuekool hoeft dus geen enkele boom gekapt te worden, in vergelijking met de ontbossing ten behoeve van houtskoolproductie. Het gehele product wordt in Indonesië gemaakt en verpakt tegen een eerlijke prijs. Dit komt ten goede aan de lokale boeren en bedrijfjes. Hiermee wil BAST meer inkomsten voor de lokale bevolking in Indonesië creëren.Bast

BBQ-technische voordelen
BAST bbq-kokoskool brandt door de hoge calorische waarde goed, geeft een hoge temperatuur af en heeft een minimale brandduur van 2,5 uur. Daarnaast rookt het minder en brandt het langer en constanter dan regulier houtskool. Ook bevatten de kokoskolen geen geur- en smaakstoffen, waardoor het eten zijn eigen smaak behoudt.

Achtergrond kokospalmbomen
De kokospalmboom wordt ook wel de “tree of life” genoemd vanwege de meerdere oogsten per jaar en de vele producten die men van de kokosnoot kan maken. De kokosnootbast wordt echter nog niet op grote schaal verwerkt tot een product, wat resulteert in een grote afvalberg. Kokosnootbast is het afvalproduct van de kokosnoot. Hiervan maakt BAST de kokoskolen en -briketten en verwerken ze dit tot een volwaardig alternatief voor houtskool.

Oprichter
Jeroen Janssen is geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland. Hier heeft hij alle kansen en mogelijkheden gekregen die in Indonesië niet zo voor de hand liggen. Hij wil daarom werken aan producten die de Indonesische bevolking en het milieu ten goede komen. Tijdens een van zijn reizen in Indonesië zag Jeroen dit prachtige product, hoe het werkt en wat de vele voordelen zijn. En omdat hij erg van koken en lekker eten houdt raakte hij zeer enthousiast over bbq-kokoskool. Dit móet eigenlijk iedereen gaan gebruiken! Met dit product hoopt Jeroen dat de (westerse) consument overstapt van regulier houtskool naar deze kokoskool, een afvalproduct met goede kwalitatieve brandeigenschappen, sociale karakter en hoge impact op het milieu.

Meer informatie en weten waar de verkooppunten zijn? Kijk op de website!

>> Lees ook Zomertip #3 Talentfabriek010

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •