Artikelen

Zomertip #1 Dick Moby

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van een proeflokaal met heerlijke biertjes tot een heerlijke lunch in een Rotterdamse theetuin en van hippe eco-zonnebrillen & one-for-one tassen tot BBQ’en op kokoskolen uit ..

Gepubliceerd op 13 juli 2015

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van een proeflokaal met heerlijke biertjes tot een heerlijke lunch in een Rotterdamse theetuin en van hippe eco-zonnebrillen & one-for-one tassen tot BBQ’en op kokoskolen uit Indonesië. Hierbij zomertip #1: Dick Moby

Maak deze zomer de blits met de zonnebrillen van Dick Moby, het duurzame en nieuwe zonnebrillenmerk. Hiervoor maken de oprichters gebruik van een innovatief nieuw soort eco-plastic, wat biologisch afbreekbaar is en dus geen extra plastic afval met zich mee brengt. Ook besteden ze 10 procent van hun omzet aan een onderzoek – samen met de Surfrider Foundation en het Amerikaanse Terra Cycle- naar gerecycled plastic. Hun ultieme droom is om uiteindelijk een stijlvolle, kwalitatieve bril te maken van 100 procent gerecycled plastic uit de zee.

Collectie zonnebrillenDick-Moby-zonnebrillen1
Na een succesvolle crowdfunding campagne produceerde Dick Moby in de zomer van 2014 hun eerste collectie zonnebrillen. Een instant hit: de brillen waren binnen no time uitverkocht en lagen op verschillende toonaangevende plekken, zoals de Parijse warenhuis Colette en in de webshop van Hypebeast. Dick Moby heeft op dit moment 80 verkooppunten wereldwijd.

Dick Moby?
Oprichters en surfers Tim Holland en Robbert Wefers-Bettink ergeren zich al jaren aan de hoeveelheid plastic die in de zee ronddobbert en besloten dat plastic een better use kon hebben. In 2014 introduceerden ze het van bio-acetaat gemaakte zonnebrillenmerk Dick Moby. Binnen een jaar tijd hebben de jongens het begin van hun droom van schonere zeeën en oceanen kunnen verwezenlijken. Nu lanceren zij nu hun tweede lijn met zonnebrillen: ‘Borders’, een verwijzing naar de plek waar het uiterste punt van de stad de onberekenbare zee raakt. Ook deze lijn is geïnspireerd door klassieke brillenvormen waarin hedendaagse invloeden terug te zien zijn.

Impact
Tim en Robbert besteden 10% van de omzet samen met de Surfrider Foundation en het Amerikaanse Terra Cycle aan een innovatief project om een kwalitatieve en stijlvolle 100% gerecyclede bril te maken. Daarnaast zorgde Dick Moby samen met de Surfrider Foundation in 2014 voor maar liefst 30 beach cleanups waarmee ze 20.000 liter plastic afval van stranden hebben geruimd.

“Plastic is great, maar wel op je neus”.  (Oprichters Tim en Robbert)

Je kunt de zonnebrillen van Dick Moby vinden op hun eigen webshop.

>>> Lees verder Zomertip #2 BAST bbq-kokoskool

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •