Artikelen

Wat ik je wilde vragen: Lendahand

Crowdfundingplatform Lendahand werd Financieel Product van het Jaar 2015. Peter Heijen, oprichter van Lendahand: “Ik had niet verwacht dat we als sociaalste en kleinste zouden winnen. Ik ben heel trots op deze prijs.” .

Gepubliceerd op 5 februari 2016

Crowdfundingplatform Lendahand is door De Financiële Telegraaf gekozen tot Financieel Product van het Jaar. Peter Heijen, oprichter van Lendahand: “Ik zag Lendahand tussen alle grote financiële producten, sommigen met hoge rendementen, staan en had niet verwacht dat we als sociaalste en kleinste zouden winnen. Ik ben heel trots op deze prijs.” Ook was er de realisatie bij Peter dat de financiële sector aan het veranderen is: “Toen wij de prijs ontvingen, besefte ik dat het sociale element binnen de financiële sector belangrijk aan het worden is.”
 

peter heijen.jpg

Voor Lendahand wordt 2016 een spannend jaar. "We staan aan het begin van een nieuwe fase. Eerst waren we echt als start-up bezig. Nu willen we als onderneming gaan doorgroeien en opschalen. Je kunt de start-up fase vergelijken met een boot bouwen en nu moeten we dus proberen te zeilen." Een grote uitdaging! "De drang om ook door deze fase heen te komen geeft mij elke dag weer een kick!"

Voor komende jaren heeft Lendahand een ambitieus doel met harde cijfers opgesteld. In 2016 is de verwachting dat er €12 miljoen wordt uitgeleend en in 2018 wordt er gemikt op €120 miljoen. Achter deze harde cijfers zit volgens Peter een eerlijke missie. “Door het vergroten van de onderneming kunnen wij nog meer banen creëren en een sociale impact maken op de werkgelegenheid in andere landen.”

‘Sociaal ondernemerschap zal een enorme vlucht nemen ’

“Ik zie de verwevenheid van sociale doelen in de economie steeds meer voorkomen. Toch is de totale omzet van sociale onderneming op dit moment klein wanneer je deze afzet tegen de totale omzet van ‘normale’ ondernemingen. Ik denk dat het sociaal ondernemerschap in Nederland aan het begin staat en ben ervan overtuigd dat het in de komende jaren een enorme vlucht zal nemen. Hopelijk zien we sociaal ondernemerschap in de toekomst als de dominante vorm, dat sociale ondernemingen de norm zijn.”

De relatie met Social Enterprise NL

“Drie jaar geleden zijn wij lid geworden van Social Enterprise NL. Sindsdien zijn er continu trajecten aangegaan in samenwerking met bijvoorbeeld ABN AMRO. Binnenkort is er een nieuwe financieringsronde en daar denk ik dat Social Enterprise NL een rol in kan spelen.” Peter ziet een hechte band tussen Lendahand en Social Enterprise NL: “Wij hebben Social Enterprise NL altijd een warm hart toe gedragen en vinden het van groot belang dat er een organisatie is die sociaal ondernemerschap in het licht brengt en promoot.”

Wat ik heel graag wil vragen aan .. Marqt:

De laatste vraag mag Lendahand doorgeven aan een ander lid van Social Enterprise NL. De vraag van Peter wordt gesteld aan Marqt: “Willen jullie met ons het gesprek aangaan over hoe we samen ondernemers in opkomende landen kunnen financieren, zodat deze ondernemers groeien en lokale werkgelegenheid kunnen creëren en tegelijkertijd mooie producten kunnen produceren voor in de schappen van Marqt?”

Lendahand laat ook weten open te staan om partnerships met andere leden van Social Enterprise NL aan te gaan om bijvoorbeeld ondernemingen die in dezelfde landen actief zijn van financiering te voorzien.              

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •