Artikelen

Twee social enterprises genomineerd voor ASN Wereldprijs

Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank organiseert daarom dit jaar voor de zesde keer de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om ondernemende en kansrijke projecten.

Gepubliceerd op 10 september 2013

Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank organiseert daarom dit jaar voor de zesde keer de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om ondernemende en kansrijke projecten te helpen groeien.


Twee van 'onze' social enterprises zijn samen met 38 andere initiatieven door naar ronde 2, en zijn daarmee een stuk dichter bij de €10.000 die ze een flinke boost kan geven. In de categorie 'Eerlijke Handel' is Studio Jux nog in de race, zij maken eerlijke mode in Nepal door het opzetten van eigen fabrieken waar onder eerlijke omstandigheden wordt gewerkt. Tiny Miracles is door naar ronde 2 in de categorie 'Tegen kinderarbeid', omdat ze in het gevaarlijke red light district van Mumbai (India) samen met Pepe Heykoop de gemeenschap traint om zijn designs te vervaardigen. Daarmee stimuleren ze behoorlijke verdiensten in de gemeenschap.


In totaal wordt er voor elk van de vier categorieën (naast 'Eerlijke Handel' en 'Tegen Kinderarbeid' ook 'Duurzame Energie' en 'Vrede en Veiligheid') een winnaar gekozen. Maar dat is pas begin november, eerst moet er worden gestemd! 


Stemmen maar!
Vanaf nu kan er worden gestemd, dus kies je favoriet en breng je stem uit.  Ga er even rustig voor zitten want je hebt één stem voor elke categorie. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •