Artikelen

Terugblik Climate College Tour met Joris Luyendijk

Dinsdag 24 april was de Climate College Tour editie met Joris Luyendijk als gast. Er werd gepraat over e-mobiliteit, de invloed van de olie-industrie en hoe het financiële systeem gelinkt is aan klimaatverandering. Kijk het hier terug!.

Gepubliceerd op 2 mei 2018

Climate College Tour is een serie van inspirerende interviews met koplopers op het gebied van klimaat, ondernemerschap en duurzaamheid, georganiseerd door Sungevity, The Student Hotel en Social Enterprise NL. 

Deze editie was Joris Luyendijk te gast. Hij is een Nederlandse non-fictie schrijver. nieuwscorrespondent en talk show host. Joris is al meer dan 20 jaar journalist en weet alles over de Arabische wereld. Ook staat hij bekend om zijn onderzoek naar het financiële systeem en had hij al veel kennis van elektrische auto's voordat het gewoon was om deze op straat te zien. 

Joris studeerde politieke wetenschappen, geschiedenis, religieuze antropologie en de Arabische wereld aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef zeer goed verkochte boeken over het Midden-Oosten, zoals 'Een goede man slaat soms zijn vrouw' (1998) en 'Het zijn net mensen' (2006). Na in het buitenland gewerkt te hebben voor diverse Nederlandse media, verhuisde Joris terug naar Nederland. Hij raakte geïnteresseerd in duurzaamheid en de elektrische auto en schreef daar van 2009 tot 2010 iedere week een blog over. Pasgeleden verhuisde Joris naar Londen om verslag uit te brengen over financiële instellingen die de economie in stand houden, maar ook de macht hebben om de wereld zoals wij die kennen te vernietigen. 

Tijdens deze editie van Climate College Tour interviewde moderator Peter Melis Joris over zijn visie op e-mobiliteit, de invloed van de olie-industrie en hoe het financiële systeem verband houdt met klimaatverandering. 

Bekijk hier de volledige video van deze editie van Climate College Tour terug:

 

 

trefwoorden:

Climate College duurzaamheid interview klimaat Tour

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •