Artikelen

Taxi Electric zorgt voor duurzaam én voordelig taxi-en binnen Amsterdam

Zaterdag 1 juni lanceert Taxi Electric de ZoneTaxi in Amsterdam, dit betekent dat je niet alleen elektrisch van A naar B wordt gebracht maar je bovendien maximaal €7,- per zone betaald (Centrum, Noord, West, Zuid & Oost) . Daarmee is de taximarkt.

Gepubliceerd op 31 mei 2013

Zaterdag 1 juni lanceert Taxi Electric de ZoneTaxi in Amsterdam, dit betekent dat je niet alleen elektrisch van A naar B wordt gebracht maar je bovendien maximaal €7,- per zone betaald (Centrum, Noord, West, Zuid & Oost) . Daarmee is de taximarkt een stuk transparanter geworden: voor een ritje van Amsterdam CS naar het Olympisch Stadion betaal je nooit meer dan €14,-.

Bovendien kun je vanaf 1 juni opstappen bij de taxistandplaats bij het centraal station, dankzij de invoering van nieuwe taxi-regels (TTO) krijgen de elektrische taxi’s ook toegang tot de meest geplaagde standplaats van Amsterdam.

Taxi-E-square“Met de ZoneTaxi willen we het nemen van een taxi voor Amsterdammers weer aantrekkelijk maken. We willen laten zien dat het anders kan. Juist daarom lanceren we de ZoneTaxi op het Centraal Station. Er is geen standplaats in Nederland waar zoveel over geklaagd wordt. Daar komt hopelijk snel een einde aan. Want als je in de ZoneTaxi stapt, weet je vooraf waar je aan toe bent.”
Ruud Zandvliet - oprichter Taxi Electric


Door de ZoneTaxi wordt het aanhouden van een taxi op straat behoorlijk voordeliger. Bij telefonische reserveringen wordt één zone extra in rekening gebracht aan voorrijkosten. Om te voorkomen dat mensen die net over de grens van een zone wonen veel meer betalen dan hun overburen, is er voor gekozen van het zonetarief een maximumtarief te maken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •