Artikelen

Social start-up en klaar voor vliegende start?

Heb jij het beste idee voor een onderneming die maatschappelijke impact genereert? Tijdens de 60-Day Challenge word jij geholpen om het succes van jouw start-up te versnellen of om jouw businessidee verder te ontwikkelen tot een werkbaar businessmodel ..

Gepubliceerd op 23 september 2014

Heb jij het beste idee voor een onderneming die maatschappelijke impact genereert? Tijdens de 60-Day Challenge word jij geholpen om het succes van jouw start-up te versnellen of om jouw businessidee verder te ontwikkelen tot een werkbaar businessmodel en dit ook echt in de markt te testen! Tegelijkertijd maak je kans op een prijs van €5000! Dit bedrag wordt uitgereikt aan de start-up die de sterkste validatiecase presenteert. De 60-Day Challenge stelt een scholarship t.w.v. €400 ter beschikking voor de beste 5 inzendingen, meld je daarvoor aan vóór 1 oktober. 


Voor wie?
Ben jij een social enterprise gestart? Bestaat jouw onderneming al? Verkoop je al producten of diensten en wil jij je businessmodel naar een hoger plan trekken zodat je als onderneming verder kunt groeien en meer impact kunt genereren? Of ben jij een startende ondernemer? Heb jij een goed idee voor een social enterprise en wil jij je businessidee door ontwikkelen naar een stevig businessmodel?


60DC_klein-300x300Wat ga je doen? 
Tijdens de 60-Day Challenge valideer jij de assumpties die ten grondslag liggen aan jouw businessidee. Dit betekent onder andere dat je verschillende businessmodellen zult testen, afhankelijk van jouw verschillende klantengroepen. Je gaat in een aantal experimenten met potentiele klanten in gesprek en neemt je assumpties onder de loep. Dit leidt tot een aantal waardevolle en substantiële aanpassingen in jouw businessmodel.


Tijdens het programma doorloop je verschillende fases waarin je jouw businessmodel onder de loep neemt en je wordt klaargestoomd om nieuwe stappen te zetten richting succes! In peer groepjes wordt je gekoppeld aan ondernemers die zich in dezelfde fase bevinden. Klik hier voor meer info 


biekevandijkBieke van Dijk (Allive): “Being part of a peer-to-peer learning experience such as the 60 Day Challenge was great, because I still see them in the Impact Hub and we still ask each other for feedback. Having such a group of capable people that know each other so well is very valuable.”


Peer-to-peer ondersteuning
Gedurende de 60-Day Challenge word je gematcht aan jouw peers, dit zijn ondernemers die in een vergelijkbare fase zitten. Dit helpt jou om je sneller te ontwikkelen gedurende het 60-Day programma, aangezien jouw peers kritische vragen stellen over jouw concept. En het werkt ook andersom: jouw inhoudelijke feedback op de andere ideeën helpt ook anderen te versnellen in hun leercurve. Misschien ontdek je wel dat de vragen die jij stelt, ook toepasbaar zijn voor jou!


Het programma biedt jou:  • Toegang tot de Impact Hub Amsterdam op vrijdagmiddag gedurende het programma om jouw peers te ontmoeten en te werken aan jouw businessidee

  • Een HUBnet account waarmee je andere ondernemers kunt ontmoeten via de Global Impact HUB community

  • 5 verzorgde trainingsdagen incl. lunch

  • Een gezellige afsluiting & borrel tijdens het stakeholder forum met prijsuitreiking


De 60-Day Challenge biedt een scholarship t.w.v. 400 euro aan de 5 beste ideeën, maar dan moet je je wel aanmelden vóór 1 oktober! Meer info


Geïnteresseerd? Neem contact op met marijt@social-enterprise.nl. De uiteindelijke selectie van deelnemers wordt na de deadline van 1 oktober gemaakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •