Artikelen

Social enterprises in de race voor Koning Willem I Plaquette

De Koning Willem I Plaquette is een prijs voor innovatieve, duurzame ondernemers, en daarvoor zijn natúúrlijk een paar sociaal ondernemers genomineerd. In het lijstje van 12 'finalisten' vind je sociaal ondernemers Greenfox, Texel Energie, Mud J.

Gepubliceerd op 3 februari 2014

De Koning Willem I Plaquette is een prijs voor innovatieve, duurzame ondernemers, en daarvoor zijn natúúrlijk een paar sociaal ondernemers genomineerd. In het lijstje van 12 'finalisten' vind je sociaal ondernemers Greenfox, Texel Energie, Mud Jeans en Techreturns. Op 13 mei zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt. 


Waarom zijn deze ondernemers zo goed bezig?


Greenfox
GreenFox maakt verlichting zuiniger door ombouwen van oude armaturen tot energiezuinige verlichting. Zo besparen ze energie en geld en verminderen ze de CO2-uitstoot. Het ombouwen van verlichting doen ze samen met twintig sociale werkplaatsen, waar ze banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meer weten? 


Texel Energie
TexelEnergie is een energiecoöperatie en verzorgt de levering van duurzame energie, stroom en gas, aan bedrijven en particuliere klanten op Texel, en in de rest van Nederland. Ook produceren ze zelf duurzame energie op het eiland. Een coöperatie dus, én een onderneming. Meer weten? 


wk1_squareMud Jeans
Mud Jeans lanceerde Lease A Jeans, een modeconcept waarmee je duurzame jeans least voor een vast, laag bedrag per maand. Afgelopen november werd na dit succes ook het startsein gegeven voor Lease A Fleece. Mud Jeans hergebruikt  alle grondstoffen en maakt van de gerecyclede vezels weer nieuwe kleding. Meer weten? 


Techreturns
Techreturns is de grootste partij in Nederland als het gaat om het opkopen van gebruikte consumenten elektronica om deze een tweede leven te geven. Op deze manier zorgen ze er voor dat de waarde van telefoons, tablets, PC’s en Laptops optimaal wordt benut. Er zijn namelijk heel veel waardevolle producten die slechts een beperkte periode worden gebruikt en daarna liggen te verstoffen in lades en kastjes. Pas als er echt geen ‘leven’ meer is voor de afgedankte elektronica gaan ze over tot ingenieuze vorm van recycling. Meer weten? 


De prijs stelt zich ten doel creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren en het belang te benadrukken van een gezond ondernemingsklimaat. Volg de ondernemers en de Koning Willem 1 prijs via facebook en twitter. Bekijk hier de website. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •