Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE – aflevering 6Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Ragbag door de ogen van fotograaf Lotte Bruning en illustrator Liselotte Wijma. Klik hier om de .

Gepubliceerd op 10 oktober 2013

SERIE – aflevering 6
Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: Ragbag door de ogen van fotograaf Lotte Bruning en illustrator Liselotte Wijma.


Image from the old websiteRagBag (Lotte) Klik hier om de hele foto te bekijken[/caption]

Van afval tot schoudertas. Ragbag maakt hippe tassen gemaakt uit gerecycled kunststof afkomstig uit Delhi, Calcutta of Tamil Nadu. De missie van Ragbag is afval een nieuw leven te geven en daarmee werkgelegenheid te creëren  in verschillende sloppenwijken in India. Fotografe Lotte Bruning bracht deze social enterprise in beeld. De achtergrond is gemaakt door illustrator Liselotte Wijma


Lotte: "Een mooi idee dat een mooi product heeft opgeleverd. De stoere en trendy Ragbag is verbeeld in een fashionfoto. Dit om het product krachtig te illustreren als mode-item."


Lotte had wel eens een Ragbag gezien, maar kende het idee erachter nog niet. Toen ze op zoek ging naar de achtergrond van het tassenmerk werd ze gegrepen door de herkomst van het materiaal:


"They work with ragpickers, who collect the tea bigbags at the tea factories, restaurants and hotels. This strong and waterproof materials are washed, cut in patterns and sewn into new products." 


Image from the old websiteRayBag_bts Achter de schermen[/caption]

De productie van Ragbags creëert beweging op sociaal vlak én op duurzaam vlak: de tassen zorgen voor werk- gelegenheid in India én is gemaakt van hergebruikt afvalmateriaal. Om duidelijk te maken voor hoeveel beweging een Ragbag zorgt, vliegen op de foto stukken gerecycled materiaal uit de tas. Het goud dat wordt afgebeeld staat voor het 'gouden idee' van Ragbag. 


Ben je benieuwd naar het werk van Lotte Bruning, kijk dan eens op haar website, illustraties van Liselotte Wijma vind je hier. Meer informatie over Ragbag vind je hier. 


Over de rubriek Social Enterprises in Beeld
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk de vorige afleveringen
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 2 – Ctaste door Wendy van Santen 
Aflevering 3 – Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 4 – WakaWaka door Adrian Woods
Aflevering 5 – Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •