Artikelen

Social Enterprises in Beeld

SERIE - Aflevering 2 Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: C-Taste door de ogen van fotografe Wendy van Santen. Bij C-Taste dineer je in het aardedonker.

Gepubliceerd op 4 juni 2013

SERIE - Aflevering 2


Op deze plek presenteren we elke maand een bijzondere foto die het verhaal van een social enterprise vertelt. Deze maand: C-Taste door de ogen van fotografe Wendy van Santen.


Bij C-Taste dineer je in het aardedonker. Niet zonder reden: de bediening heeft een visuele beperking. Zij staan in hun kracht, het kost ze geen enkele moeite om gerechten te serveren in het donker. Voor gasten is het een unieke ervaring van geur, geluid, aanraking en smaak.
Het resultaat? Een bijzondere restaurantervaring voor consumenten en blinde- en visueel gehandicapten aan het werk in een volwaardige functie.


Rood-witte accenten


Wendy van Santen over haar stilleven van C-Taste: ‘Als gast van C-Taste ervaar je wat het is om te eten zonder te zien. Je bent aangewezen op al je zintuigen en kunt niet meer terugvallen op je zicht. Iets wat voor de slechtziende bediening volkomen normaal is, zij weten daar feilloos mee om te gaan. Het beeld laat een ietwat abstract diner zien in een donkere box en heeft rood- witte accenten, een subtiele verwijzing is naar een blindegeleidestok en naar de slechtziende bediening. In het beeld wordt benadrukt welke andere sensaties een rol spelen wanneer je een diner eet in het donker. Je beleeft alles anders dan normaal; intenser, spannender. Je ruikt, proeft, tast, hoort en ervaart.’


Wil je meer weten over C-Taste? Neem een kijkje op hun website: www.ctaste.nl


Voor het stillbeeld van C-Taste werkte Wendy samen met styliste Bibi Silver Funcke. Check hieronder de ‘Making of..’-foto’s!


backstage-Ctaste-1 backstage-Ctaste-2 backstage-Ctaste-3 backstage-Ctaste-4


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Over de rubriek Social Enterprises in Beeld.
Vier jonge fotografen uit de talentpool van agency Benjamin Braddock kregen een vrije opdracht. We vroegen hen om de missie van twaalf social enterprises in beeld te brengen. Het leverde verrassende en kunstzinnige foto’s op. Allemaal vertellen ze een bijzonder verhaal. Voor de jonge talenten was de opdracht en mooie aanvulling op hun portfolio: winst voor hen. De missie van twaalf sociaal ondernemers vertaald in beeld: winst voor ons. Iedereen Winst dus.


Bekijk hier de andere afleveringen
Aflevering 1 – Willem & Drees door Wendy van Santen 
Aflevering 3 – Roetz-Bikes door Vincent Quak 
Aflevering 4 – WakaWaka door Adrian Woods
Aflevering 5 – Specialisterren door Vincent Quak 
Aflevering 6 – Ragbag door Lotte Bruning en Liselotte Wijma
Aflevering 7 - de Prael door Wendy van Santen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •