Artikelen

Social enterprise SnappCar verovert Europa

Over SnappCar horen we de laatste tijd het ene goede nieuws na het andere. Niet alleen had het autodeelplatform (met een bestand van 7.648 auto's in 838 plaatsen) een meer dan succesvolle crowfdundcampagne ook tijdens de PYMWYMIC-dagen voor impact inve..

Gepubliceerd op 23 april 2014

Over SnappCar horen we de laatste tijd het ene goede nieuws na het andere. Niet alleen had het autodeelplatform (met een bestand van 7.648 auto's in 838 plaatsen) een meer dan succesvolle crowfdundcampagne ook tijdens de PYMWYMIC-dagen voor impact investors boekten ze succes. We vroegen aan Pascal Ontijd (mede-oprichter SnappCar) hoe ze dat toch doen. 


"Vorige week was een bijzondere week voor SnappCar. We sloten onze crowdfunding campagne af met een totaal van 559.125 euro. Geweldig! Crowdfunding past heel goed bij ons DNA en de gezamenlijke waarden binnen de deeleconomie, social enterprises en communities kwamen samen. Het enthousiasme en de betrokkenheid van onze deelnemers en fans geeft ons veel energie. 


Omdat het goed gaat in Nederland willen we de stap naar Europa maken. Het is onze missie om 1% minder auto's in Europa te hebben, vóór 2018. Hiervoor is groeigeld nodig en daarom zijn we, naast crowdfunding, in gesprek met investeerders die ons willen steunen. Daarom waren we vorige week ook op PYMWYMIC waar we het hoogste bedrag aan pledges voor onze missie wisten te winnen. Het evenement was een goede illustratie van wat er nu gaande is in de sector: impact investeerders bundelen hun krachten. Het aantal fondsen en initiatieven rondom impact investment neemt toe en dit biedt kansen voor ondernemers die impact willen en kunnen maken. Zowel kleinere als grotere investeerders organiseren zich of laten zich organiseren. Zo ook het platform Oneplanetcrowd waar wij onze crowdfunding campagne hebben ondergebracht. 


Naar verwachting zullen er meer en meer ondernemers opstaan dit jaar die met hun social enterprise de wereld willen bestieren. En hoe meer goede ideeën (en met name goede business modellen) er ontstaan hoe meer nieuw groeikapitaal er weer zal vrijkomen hiervoor. 2014 zou zomaar het jaar van de impact kunnen worden."


Meer weten over SnappCar? Kijk eens hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •