Artikelen

#SEgemeente18 - Betalen voor resultaat?

Als overheid betalen voor resultaat in plaats van inspanning? Hoe werkt dat? Je leert het op 20 september op De social enterprise als businesspartner van de gemeente in het werkwarenhuis in Den Bosch.

Gepubliceerd op 7 augustus 2018

Wat kunnen de bezoekers van De social enterprise als businesspartner van de gemeente op 20 september verwachten? De komen weken delen we verschillende onderdelen uit het programma. Nog geen kaartje? Ga snel naar de programmawebsite.

Betalen voor resultaat?
De afgelopen vijf jaar is er volop geëxperimenteerd met Social Impact Bonds. Een contract met resultaatafspraken tussen overheid, sociaal ondernemer en investeerder. De volgende stap is een resultatenfonds. Dit is een methode om als overheid structureel voor resultaten te betalen in plaats van een subsidie te verlenen. De Provincie Noord-Brabant experimenteert momenteel met een deze methode. Hoe werkt dit precies? Welke kansen biedt dit voor gemeenten en sociaal ondernemers? Ruben Koekoek (sociaal ondernemer) en Astrid Kaag (Provincie Brabant) nemen je in deze sessie mee in het functioneren van een resultatenfonds en delen hun lessen.

Om de samenwerking tussen sociale ondernemingen en gemeenten te verbeteren organiseert Social Enterprise NL het congres De social enterprise als businesspartner van de gemeente. De vijfde editie van dit congres vindt plaats op 20 september in het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Bekijk het hele programma en koop snel een ticket (op = op).

 

 

trefwoorden:

congres gemeente resultatenfonds

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •