Artikelen

Oprichter Granny's Finest bij Social Enterprise Café | 25 september

Ook als de mussen nog van het dak vallen staat er bij bijna 300 dames een breiwerk op de pennen. Al drie jaar lang verbindt social enterprise Granny’s Finest jonge ontwerpers met fanatieke handwerkende granny’s. Niet alleen in Rotterdam, waar de.

Gepubliceerd op 15 september 2014

Ook als de mussen nog van het dak vallen staat er bij bijna 300 dames een breiwerk op de pennen. Al drie jaar lang verbindt social enterprise Granny’s Finest jonge ontwerpers met fanatieke handwerkende granny’s. Niet alleen in Rotterdam, waar de roots van deze sociale en duurzame onderneming liggen, maar ook in Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Vlaardingen en Amsterdam komen dames van 55+ bij elkaar in breiclubs. 


Het idee is eenvoudig en zeer succesvol: jonge ontwerpers maken een ontwerp voor gebreide designproducten als sjaals en wanten. Met hun ontwerp gaan ze langs bij één van de breiclubs om het ontwerp voor te leggen. De ervaren breiers kijken er vakkundig naar, geven hier en daar wat advies en slaan vervolgens aan het handwerken.


Niek van Hengel (mede-oprichter Granny's Finest): “Onze social enterprise brengt lokaal talent samen, een ontwerp van een lokaal ontwerptalent gebreid door dames uit de buurt. Een mooie interactie tussen oud en jong, frisse ideeën en oude technieken.”


Op deze manier creëert Granny’s Finest voor iedereen winst: eenzaamheid wordt op een preventieve manier tegengegaan en daarnaast vullen de verkooppunten zich met hoogwaardige breisels van jonge ontwerpers. De social enterprise heeft inmiddels zo’n 18 breiclubs opgezet of aan zich verbonden en daarmee groeit hun afzet en bekendheid gestaag. Zie ook de aflevering van EenVandaag over deze social business.


Vorig jaar eindigden Niek & Jip (oprichters van Granny’s Finest) in de finale van Ben & Jerry’s Join our Core in Londen, een competitie voor jonge sociaal ondernemers. Ook dit jaar kunnen jonge wereldverbeterende ondernemers (18-34 jaar) zich aanmelden voor de Join our Core Competitie. Meer info vind je hier.


05_Events_smallNiek van Hengel is op 25 september te gast bij het Social Enterprise Café, een meet-up rondom sociaal ondernemerschap bij Uit je eigen stad in Rotterdam. Tijdens het Social Enterprise Café word je meegenomen in de wereld van social enterprises: wat is het? Hoe werkt het? En welke voorbeelden kennen we?


Wat? Social Enterprise Café
Wanneer? donderdag 25 september | 19:30 - 21:30 uur
Waar? Uit je eigen stad in Rotterdam 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •