Artikelen

Op zoek naar versterking? Bekijk de vacaturewebsites

Goed nieuws! De omzet en werkgelegenheid bij sociale ondernemingen stijgt. Daarom hebben wij de beste, (meestal) gratis, duurzame en sociale platformen voor het plaatsen van een vacature op een rijtje gezet.

Gepubliceerd op 8 oktober 2018

Goed nieuws! De omzet en werkgelegenheid bij sociale ondernemingen stijgt, blijkt uit de Social Enterprise Monitor 2018. Dat betekent dat veel sociale ondernemingen op zoek zijn naar nieuwe krachten om het team te versterken en ook wij krijgen die groei volop mee. De vacatures vliegen ons om de oren. Daarom zetten wij de beste, (meestal) gratis, duurzame, en sociale platformen voor het plaatsen van vacatures op een rijtje:

Greenjobs

Greenjobs is een overzichtelijke vacaturesite, die specifiek is bedoeld voor ‘groene’ banen. De functies zijn op te delen in verschillende categorieën zoals regio, dienstverband en het soort impact van het bedrijf. Er is een aparte ‘site’ voor werkgevers en voor kandidaten. Dit maakt dat het zowel voor de werkgever als voor de kandidaten erg overzichtelijk is en er zijn geen kosten aan verbonden.

Oneworld

Oneworld is in eerste instantie een journalistieke website, maar heeft ook een groot vacatureplatform. Je kunt hier ook stage- en vrijwilligersfuncties plaatsen. Het plaatsen van een vacature kost 300 euro en als het gaat om een vrijwilligersfunctie 175 euro. Voor dit bedrag staat de vacature een maand online. Verlengen met een maand kan voor 100 euro.

Pure Ambition

Pure Ambition koppelt mensen en bedrijven met een duurzame en maatschappelijke ambitie aan elkaar. De website is puur gericht op duurzame en sociale vacatures en is exclusief voor MVO en leden van sociale netwerken (zoals Social Enterprise NL). Het is helemaal gratis om een vacature te plaatsen.

Hart voor de baan

Hart voor de baan is een platform voor vacatures van duurzame bedrijven en/of bedrijven met een sociale missie. Naast dienstverbanden of stages, kun je ook mensen verkrijgen om een specifieke opdracht uit te voeren. Er zijn verschillende pakketten, per pakket is het afhankelijk hoe lang je vacature online staat en hoe vaak deze in de mailing en op de socialmediakanalen van Hart voor de Baan verschijnt. Een basispakket kost bijvoorbeeld €49.

Springtalents

Springtalents is helemaal gericht op duurzame bedrijven en vacatures. Het plaatsen van een vacature is gratis en wordt overzichtelijk geplaatst in verschillende categorieën zoals functie, locatie en soort impact. Ook bij deze site is er een aparte pagina voor bedrijven en voor kandidaten, waardoor je alleen de informatie krijgt die voor jou interessant is.

Fresh heroes

Fresh heroes focust zich op stagevacatures en dan met name om creatieve studenten te bereiken (in de breedste zin van het woord). Het plaatsen van een vacature is gratis. Je kunt ook een profiel opbouwen door oud stagiaires een recensie over jou te laten schrijven, hierdoor kun jij hoger in de ranking komen en sneller gezien worden door nieuwe studenten. Je kunt via de website ook direct het portfolio van de kandidaten bekijken.

Duurzaam-ondernemen.nl

Duurzaam-ondernemen.nl is een site die helemaal gericht is op sociaal ondernemen, waar o.a. de laatste nieuwtjes en events worden gedeeld. Onderdeel hiervan is ook een vacaturepagina. Het plaatsen van een vacature is hier gratis en het platform is ook geschikt voor stagevacatures.

Duurzame Vacaturebank 

De duurzame vacaturebank plaatst duurzame vacatures op hun website met een bereik van gemiddeld 2.000 bezoekers per dag. Het plaatsen van een vacature kost €95 en wordt dan ook meteen geplaatst op duurzaamnieuws.nl en op het twitteraccount van duurzame vacaturebank. Je kunt ook een combipakket nemen, waardoor je vacature ook meteen op OneWorld geplaatst wordt, deze optie kost €395.


Social Enterprise NL
Vacaturebank

Op de vacaturepagina van Social Enterprise NL plaatsen we gratis vacatures van de sociaal ondernemers uit het netwerk. 

LinkedIn groep

En natuurlijk, de LinkedIngroep van Social Enterprise NL. Met inmiddels ruim 2200 leden een mooi bereik om je vacature een gratis plekje te geven en sowieso leuk om in de gaten te houden voor de laatste nieuwtjes en evenementen.

Nieuwsbrief

Ook in de maandelijkse nieuwsbrief van Social Enterprise NL met 3500 lezers delen wij vacatures van sociale ondernemingen. Heb jij een vacature die je graag in onze nieuwsbrief terugziet? Mail naar: Leonie@social-enterprise.nl Abonneren op de nieuwsbrief kan hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •