Artikelen

Nog even.... Demo Day Mobiles for Good Challenge

Het afgelopen half jaar gingen zes teams tijdens de Mobiles for Good Challenge aan de slag met een mobiele tool de wereld een beetje beter willen maken. Deze jaarlijks terugkerende challenge is gericht op sociaal ondernemers die een innovatief idee h.

Gepubliceerd op 15 januari 2015

Het afgelopen half jaar gingen zes teams tijdens de Mobiles for Good Challenge aan de slag met een mobiele tool de wereld een beetje beter willen maken. Deze jaarlijks terugkerende challenge is gericht op sociaal ondernemers die een innovatief idee hebben om een sociaal probleem in Nederland aan te pakken met een mobiele oplossing. Denk hierbij aan apps, games, mobiele websites en machine2machine toepassingen.De kracht van de mobiele techniek blijkt niet alleen reuze handig voor what's appen, games en social media maar kan daadwerkelijk verschil maken. 


Mobiles for Good 
Zo is er onder andere een app voor longkankerpatiënten in de maak die het mogelijk maakt het ziekteproces te monitoren, ondersteuning te bieden en houvast te geven tijdens het ziekteproces. Een ander team maakte voor deze doelgroep een game die het prettiger maakt om oefeningen te doen. Daarnaast is er een app ontwikkeld voor kinderen van gescheiden ouders die het wonen in twee verschillende huizen makkelijker maakt en  naar de eindsprint! Bekijk alle projecten hier. Op 22 januari zullen alle teams, waarva pitchen tijdens de Mobiles for Good Demo Day. 


“De ideeën, waarvan sommige alleen nog maar in conceptfase waren, hebben daadwerkelijk vorm gekregen en draaien nu pilots bij potentiële klanten en gebruikers. Door het intensieve programma hebben we de teams laten stretchen in hun denken en doen.”  | Pim Vossen, van InnoLeaps (één van de partners van de challenge) 


Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de afgelopen maanden 
[vimeo width="550" height="400"]http://vimeo.com/102053659[/vimeo]


22 januari: Demo Day 
Tijdens de Demo Day zullen alle 6 teams hun product pitchen voor een groot publiek van investeerders, pers en geïnteresseerden in het theater van Boom Chigago. 


 


 

Op naar de eindsprint! 
Met de Demo Day in het vooruitzicht is het moment suprême bijna aangebroken. Op donderdag 22 januari zullen de zes winnaars van de Mobiles for Good Challenge hun product pitchen voor een groot publiek van investeerders, pers en geïnteresseerden in het theater van Boom Chigago. Wij kunnen in elk geval niet wachten tot D-day! 


De weg naar sociale impact 
Een maatschappelijk probleem aanpakken en tegelijkertijd een gezonde business starten is geen gemakkelijke opgave. Hoe hebben de zes teams dit aangepakt? 


“Door het intensieve programma hebben we de teams laten stretchen in hun denken en doen.” vertelt Pim Vossen van InnoLeaps. “De ideeën, waarvan sommige alleen nog maar in conceptfase waren, hebben daadwerkelijk vorm gekregen en draaien nu pilots bij potentiële klanten en gebruikers." 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •