Artikelen

Next Level: de kop is eraf!

Vorige week maandag zijn we het Next Level programma succesvol van start gegaan met acht inspirerende sociale ondernemingen: NICE Fruitijsjes, Hotel Con Corazon, Instock, Sharp Sharp, Vijana Reloaded, Wasteboards, Makers Unite en De Streekboer.

Gepubliceerd op 15 mei 2018

Vorige week maandag zijn we het Next Level programma succesvol van start gegaan met acht inspirerende sociale ondernemingen: NICE Fruitijsjes, Hotel Con Corazon, Instock, Sharp Sharp, Vijana Reloaded, Wasteboards, Makers Unite en De Streekboer. 

Acht ondernemingen, allemaal klaar voor de volgende groeistap. Tijdens het Next Level programma gaan zij aan de slag met het aanscherpen van hun investeringspropositie. Op 3 juli zullen zij deze presenteren aan verschillende impact investeerders. 

Bij de aftrap van het programma hebben we een challenge sessie gedaan. Drie experts legden de ondernemers het vuur aan de schenen over hun businesscase en investeringspropositie. Het resultaat? Concrete adviezen waar de ondernemers gedurende het programma verder mee aan de slag kunnen. 

Tijdens de workshop ‘Waarom zegt een investeerder nee?’, gefaciliteerd door PYMWYMIC en Triodos Bank, kregen ondernemers concrete tips mee waar op te letten in investeringstrajecten. Een aantal kernpunten die naar voren kwamen zijn:

  • Stop niet teveel tijd in businessplannen. Twee pagina’s zijn vaak al genoeg voor een financier om te beoordelen of hij verder met je in gesprek wil. 
  • Zorg ervoor dat je helder hebt wat jouw verwachtingen zijn van een financier. 
  • Indien je een ‘nee’ krijgt: vraag altijd naar drie tips en/of naar mogelijke andere financiers.
  • Houd in je achterhoofd dat je echt een samenwerking met een investeerder aangaat. Je duikt samen een traject in en het is dus van belang dat je elkaar ondersteunt. 

Hoe gaat Next Level nu verder?
Deze week duiken de ondernemers samen met een expert in de financiële onderbouwing van hun propositie. Daarnaast gaan ze met een coach verder aan de slag met de gekregen adviezen uit de challengesessie. In juni komen we weer bij elkaar voor een pitch training en een ‘dry-run’ gesprek met verschillende investeerders. Zo komen de ondernemers steeds dichter bij een haarscherpe investeringspropositie! 

Partners Next Level
Next Level wordt mede mogelijk gemaakt door RevelX, zij realiseren groei bij start-ups en corporates. Ze brengen disruptieve innovatie, diepgaande analyses en gedisciplineerde uitvoering. 

Coaches en experts Next Level
Next Level maakt dankbaar gebruik van verschillende experts, zowel vanuit ABN Amro, PwC, PYMWYMIC en Triodos, als andere coaches, experts en investeerders die zich aan Social Enterprise NL hebben verbonden. 

nextlevel_klein.jpg

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •