Artikelen

Interview Volkskrant Magazine met Willemijn Verloop

Afgelopen weekend sprak Willemijn Verloop in Volkskrant Magazine uitgebreid over waarom zij gelooft in de opkomst van social enterprises. Op de vraag waarom we de wereld niet beter maken met goede doelen en subsidies antwoordt ze:   Foto: Carli Her.

Gepubliceerd op 3 december 2013

Afgelopen weekend sprak Willemijn Verloop in Volkskrant Magazine uitgebreid over waarom zij gelooft in de opkomst van social enterprises. Op de vraag waarom we de wereld niet beter maken met goede doelen en subsidies antwoordt ze:  

"Er is niets mis met goede doelen of subsidie. Maar sociaal ondernemen is gewoon iets anders. Interessanter, wat mij betreft. Ondernemerschap dwingt. Ondernemers zijn voortdurend bezig met vernieuwing. Ze moeten bovendien zichzelf overeind zien te houden. Lukt dat niet, dan valt hun tent om. Met ondernemerschap moet je gezonde risico's nemen."

In het interview vertelt ze over de stap van 'haar kind' War Child naar Social Enterprise NL en welke mensen daarbij als inspirator een belangrijke rol speelden. 

 

Lees hier het hele interview 'Ja ik ben een dromer, een pragmatische dromer' uit Volkskrant Magazine van 30 november 2013. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •