Artikelen

Iedereen Winst zomertip #6: fotografiereis met FairMail

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van restaurants in de haven van Rotterdam tot koffie op het terras bij een zorgboerderij tot fotografiereizen naar Peru. Hierbij tip #6: Fairmail  FairMail ken je van de prachtig.

Gepubliceerd op 8 juli 2014

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van restaurants in de haven van Rotterdam tot koffie op het terras bij een zorgboerderij tot fotografiereizen naar Peru. Hierbij tip #6: Fairmail 


FairMail ken je van de prachtige ansichtkaarten gemaakt door tieners uit India, Peru en Marokko. Deze social enterprise geeft jongeren in kansarme delen van de wereld fotografielessen en maakt van de door hen genomen foto’s prachtige wenskaarten. De jongeren kunnen van de opbrengst van deze kaarten hun school betalen en zichzelf en hun familie ondersteunen. Neem bijvoorbeeld Yomira, zij maakte de foto die werd gebruikt voor de kerstkaart van het ROC, waardoor zij nu haar universitaire studie kan betalen. 


Heb je passie voor fotografie, wil je beter leren fotograferen en wil je zeker zijn van een heel fotogenieke reis? Dan kun je met FairMail twee weken mee naar authentieke en nauwelijks door toeristen bezochte bestemmingen in Peru & India. Samen met Peruaanse en Indiaase FairMail tieners ga je op zoek naar foto'ss van authenthieke lokale schoonheid. 


De reis
Gedurende de eerste dagen kun je acclimatiseren in het vissersdoepje Huanchaco in Noord Peru of het Hindu pelgrimsoord Varanasi in Noord India. Gedurende die periode maak je kennis met FairMail, en de tieners. Ook is er tijd voor het bezoeken van de toeristische attracties rondom Huanchaco en Varanasi. 


Daarna reis je met de groep per bus of trein naar de hoofdbestemming van de reis. Daar maak je een week lang dagtrips naar prachtige en authentieke bestemmingen waar jij en de jongeren samen foto''s maken. In een rustig tempo wandelend door rurale- en natuurgebieden kun je het beste foto's maken. Op sommige dagen moet er kort gereisd worden om bij een nieuw dorpje, waterval, ruïne of bos te komen.


Praktische informatie
De fotografiereizen vinden plaats in kleine groepen van tussen de 8 en 12 deelnemers. Naast maximaal 5 buitenlandse deelnemers reizen 5 FairMail tieners mee, een Engels sprekende reisbegeleider, een fotografie instructeur en de Peruaanse / Indiaase coordinator van FairMail. De geplande reis gaat sowieso door, onafhankelijk van het aantal deelnemers.


FairMail FotografiereizenIedereen winst!
Met jouw reisbijdrage FairMail de reiskosten dekken voor een Indiaase of Peruaanse tiener. Het mooie aan FairMail fotografie reizen is dus dat je niet alleen jezelf trakteert op een unieke vakantie maar ook nog eens een van de FairMail tieners. Je steunt ons ook door jouw westerse kijk op schoonheid te delen met de tieners. Zo leren zij beter wat kopers van kaarten in het westen mooi vinden zodat ze meer kaarten kunnen verkopen. Zo help je dus concreet een talentvolle maar kansarme tiener die serieus werkt aan het verbeteren van zijn of haar toekomst!


Meer informatie, reisdata en kosten vind je hier


Zomertip #1 Uit je eigen Stad | Rotterdam
Zomertip #2 Youbedo.com | Online
Zomertip #3 Zorgboerderij de Buytenhof | Rhoon
Zomertip #4 Rederij Kees | Amsterdam 
Zomertip #5 TOMS flagship store | Amsterdam 
Zomertip #6 Fotografiereis Fairmail | India en Peru

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •