Artikelen

Iedereen Winst zomertip #3: zorgboerderij de Buytenhof

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van restaurants in de haven van Rotterdam tot koffie op het terras bij een zorgboerderij tot fotografiereizen naar Peru. Hierbij tip #3: Zorgboerderij de Buytenhof Wil je stad weer..

Gepubliceerd op 7 juli 2014

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van restaurants in de haven van Rotterdam tot koffie op het terras bij een zorgboerderij tot fotografiereizen naar Peru. Hierbij tip #3: Zorgboerderij de Buytenhof


Buytenhof_003_squareWil je stad weer eens uit en heb je zin in een middag op de boerderij? Social enterprise de Buytenhof in Rhoon (vlakbij Rotterdam) heeft een afwisselend boerenlandschap met hoog- en laagstam fruit en notengaarden, bonte hooilanden, weiden en akkers. In de weiden lopen zomers schapen en zoogkoeien. De varkens van De Buytenhof wroeten gezellig in de grond. In de hoogstamboomgaarden staan maar liefst 60 oude fruitrassen zoals de Zoete Ermgaard, Lemoenappel, Notarisappel, Sterappel en de Juttenpeer. In het veld groeien wilde bloemen en kruiden. Producten van eigen land zijn te koop in de boerderijwinkel. 


In de theeschenkerij kun je een boerenlunch, afternoon tea of picknick gebruiken. Wel even reserveren. Vlees, groenten, jams en chutneys komen zo veel mogelijk van de eigen boerderij. De taart en cake is ook home made.


Buytenhof_001Social enterprise
Zorgboerderij de Buytenhof is een veilige en beschutte plek, waar mensen met verstandelijke beperking en of psychosociale problemen kunnen meewerken met de boer. Er zijn tal van werkplekken in het bedrijf: in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats, de Boerderijwinkel of in de Theeschenkerij ‘De Smaak van Buyten’. 


Je vindt de Buytenhof aan de Rijsdijk 98 in Rhoon.
De Boerderijwinkel is geopend op woensdag van 12.00 tot 17.00 uur, donderdag, vrijdag, zaterdag van 9.00 tot 17.00 en de theeschenkerij woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur


Zomertip #1 Uit je eigen Stad | Rotterdam
Zomertip #2 Youbedo.com | Online 
Zomertip #3 Zorgboerderij de Buytenhof | Rhoon
Zomertip #4 Rederij Kees | Amsterdam 
Zomertip #5 TOMS flagship store | Amsterdam 
Zomertip #6 Fotografiereis Fairmail | India en Peru


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •