Artikelen

Hoe gaat het met FairMail?

Peter en Janneke (oprichters FairMail) vertoeven een groot gedeelte van het jaar in het buitenland. Daar trekken ze erop uit met de tienerfotografen die ze ondersteunen met  fotografielessen. De foto's die de tieners maken tijdens die lessen gebruikt.

Gepubliceerd op 20 oktober 2013

Peter en Janneke (oprichters FairMail) vertoeven een groot gedeelte van het jaar in het buitenland. Daar trekken ze erop uit met de tienerfotografen die ze ondersteunen met  fotografielessen. De foto's die de tieners maken tijdens die lessen gebruikt Fairmail weer als illustraties voor de kaarten die ze verkopen. De tieners leven in kansarme gebieden en verwerven zo inkomsten voor hun onderwijs en levensonderhoud.


Een peer weken geleden vlogen Peter en Janneke naar India om daar met een groep tieners en een groep mede-reizigers aan het fotograferen te slaan. 


Uit de reisblog van FairMails reisgenoot Jan van Ommelen:
"De volgende dag straatfotografie in de bazaar. De tieners krijgen de opdracht een reportage van 7 foto’s te maken. Wij begeleiden elk een van hen. Ik ga vandaag met Deepa op stap, de meest verlegene van het stel. Ben benieuwd of ik een beetje contact met haar kan maken. Omdat ze bijna geen Engels spreekt gaat Akshay, de manager van Fairmail, met ons mee om te vertalen. Het wordt een heel leuke ochtend en Deepa maakt verrassend goede foto’s."


FM1Ben je benieuwd waar Peter en Janneke zijn? Houd ze in de gaten via facebook of lees de blog van Jan van Ommelen. Wil je eens met ze mee op reis?  Dat kan! In een tweewekelijkse groepsreis kun je met ze mee. Meer informatie daarover vind je hier


P.s. Ben je op zoek naar kerstkaarten? Kijk dan vooral eens in de webshop van FairMail, daar vind je hele mooie kaarten! 


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •