Artikelen

Handelsmissie San Francisco | Persbericht

Van 8 tot 14 oktober is de allereerste handelsmissie voor social entrepreneurs en wij zijn co-host! Lees hier wat we in San Francisco gaan doen.

Gepubliceerd op 5 oktober 2017

PERSBERICHT

De eerste Nederlandse social impact innovatiemissie is maandag 9 oktober van start gegaan in Silicon Valley. Een groep van 11 succesvolle sociaal ondernemers zullen van 9 tot 13 oktober in en rond San Francisco zakelijke contacten leggen en het Nederlandse klimaat voor sociaal ondernemen op de kaart zetten. Nederland ontwikkelt zich de laatste jaren sterk als het gaat om ondernemen met impact. Sociaal ondernemers creëren innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals milieuvervuiling, armoede, of mensenrechtenschendingen, en hebben tegelijkertijd een gezond businessmodel.

“Nederland laat een explosieve groei van sociaal ondernemerschap en impact investeerders zien. Ik ben heel trots op de innovatiekracht van Nederlandse sociaal ondernemers, die hun nek uitsteken om de wereld mooier maken.”, vertelt Willemijn Verloop, oprichter van het nationale netwerk Social Enterprise NL. “Sociaal ondernemers spelen een cruciale rol in het creëren van een inclusieve, eerlijke en circulaire samenleving zoals de deelnemers aan deze missie allemaal laten zien. “Met deze handelsmissie willen we de internationale expansie van onze deelnemers verder versnellen en internationale netwerken bouwen voor nog meer maatschappelijke impact.“


Silicon Valley

Silicon Valley is hét centrum van de Amerikaanse social enterprise economie.

De Nederlandse delegatie bezoekt Amerikaanse bedrijven en onderwijsinstellingen zoals Stanford University. Onderdeel van de missie is deelname aan de SOCAP-conferentie in San Francisco, waar jaarlijks zo’n 3000 sociale ondernemers en impact investeerders samenkomen. De Nederlandse delegatie zal zich daar presenteren onder de kop: Dutch Social Enterprise (r)evolution.

Nederlandse overheden werken steeds vaker samen met sociaal ondernemers, omdat zij dagelijks bezig zijn met het oplossen van dezelfde maatschappelijke vraagstukken. Zo heeft de gemeente Amsterdam een speciaal actieprogramma om sociaal ondernemerschap te stimuleren.

“Het Nederlandse sociaal ondernemingsklimaat kent een unieke samenwerking van bedrijfsleven, investeerders, NGO’s en overheid. Die combinatie is interessant voor Silicon Valley”, vertelt Gerbert Kunst, Consul Generaal van Nederland in San Francisco en gastheer van de missie. “Hier in California heerst een ‘giving-back’ cultuur. Hier is ook die behoefte aan gezamenlijk maatschappelijke oplossingen bieden. Overheid en bedrijfsleven kijken daarom naar hoe Nederland dit gezamenlijk aanpakt. Deze handelsmissie leidt hopelijk tot versterkte samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse partijen.”
 

Sociaal ondernemen als motor voor groei

In vijf jaar tijd is sociaal ondernemerschap uitgegroeid tot een aandrijver van de Nederlandse economie. De omzet is in de laatste 5 jaar met 75% gegroeid tot 3,5 miljard euro, hiermee zijn ze verantwoordelijk voor 3% van de BBP groei in die periode. Sociaal ondernemingen zijn dan ook een motor voor groei en banen.

Deelnemers aan de social impact missie zijn: Fairphone, Tony’s Chocolonely, Land Life Company, MoyeeCoffee, GoodUp, Energy Floors, The Dutch Weed Burger, People’s Pension Holding, Reflow, The Social Medwork en Stichting Dif Media Foundation.

Organiserende partijen: Social Enterprise NL, Enviu, Social Impact Ventures NL, Gemeente Amsterdam, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Consulaat Generaal van Nederland in San Francisco.

 

Kijk voor meer informatie over de handelsmissie op www.socialimpact-mission.nl

 

 

Schermafbeelding 2017-09-22 om 16.43.44.png

trefwoorden:

co-host entrepreneurs Francisco handelsmissie San social

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wij laten niets achter op jouw device en kunnen dus ook niet zien wat jij verder allemaal gaat doen. Jouw IP-adres wordt niet gedeeld met derden, en wordt dus ook niet gebruikt voor commerciële of politieke doelen. Meer weten?

Ok

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •