Artikelen

Grow Impact: Dragons' Den

De eerste editie van Grow Impact sloten we vorige week af met de Dragons' Den: hét moment om groeiplannen te pitchen en expertise in huis te halen. In oktober start de tweede editie van dit groeiprogramma. Lees het verslag en meld je nu aan!.

Gepubliceerd op 9 juli 2018

 Grow Impact.png

     De tijd is rijp voor een duik: van start-up naar scale-up. Het groeiprogramma Grow Impact heeft acht sociaal ondernemers klaargestoomd om hun impact te vergroten. Onder begeleiding van coaches en experts zijn strategische keuzes gemaakt, proposities aangescherpt en impactvolle groeiplannen ontwikkeld.

     Na 90 dagen vol trainingen en workshops is het dan zover: de Dragons' Den bij BlueCity in Rotterdam. BlueCity is een broedplaats voor innovatieve sociaal ondernemers, die hun reststromen aan elkaar koppelen. Samen werken deze circulaire bedrijven aan een wereld waarin afval waardevol is. De Dragons' Den bij BlueCity is letterlijk en figuurlijk een zwembad vol mooie kansen. Het is namelijk dé dag voor de Grow Impact deelnemers om hun groeiplannen te pitchen en expertise van Dragons en genodigden in huis te halen om de beoogde groei en impact te realiseren.

Na een laatste slok dampende koffie en een hap van de lekkere lunch zijn de ondernemers van Jimmy's, GB4ALL, Rechtstreex, Subspot, Libre Foundation, De Fietskoerier Utrecht, Peer Administration en The Dutch Weedburger klaar om hun plannen en hulpvragen te onderwerpen en te toetsen aan de expertise van de Dragons:

  • Katinka Huijbert | Bestuurslid en verantwoordelijk IT & Innovatie bij De Goudse Verzekeringen
  • Mandy van Tellingen | Accountmanager MKB bij de Rabobank
  • Arjan Bom | Manager FAAS FSO bij EY
  • Ernesto Spruyt | Oprichter van Tunga, Sociaal Ondernemer en Mentor bij GrowthClass

Er is geen twijfel mogelijk over de sociale drijfveer en de bevlogenheid van de ondernemers. De Dragons zijn onder de indruk, maar daardoor ook des te meer kritisch. Ze benadrukken o.a. het belang van een duidelijke focus en kijken tot in de puntjes naar de uitwerking van de businesscases. Risico’s worden onder de loep genomen en mogelijke kansen worden aangekaart. De Dragons weten aan de goede knoppen te draaien om groeiplannen en hulpvragen op scherp te stellen voordat de matchingrondes van start gaan. Tijdens de één-op-één matching krijgt elke ondernemer nog de kans een dragon binnen te halen voor een vervolg traject.

Al borrelend in de panoramische Balzaal van Blue City kijken wij tevreden terug op het programma en uit naar een veelbelovende toekomst. Nu rest ons nog de juiste ondernemer te koppelen aan de juiste experts.

Onze ondernemers zijn o.a. opzoek naar partners en hebben hulpvragen over financiering, team building, juridisch advies, cash flow en aanbestedingen. Wil jij meedenken met één van de ondernemers? Neem dan contact op met maxime@social-enterprise.nl.

Meer weten of meedoen aan het de volgende editie van Grow Impact in oktober? Klik hier.

Grow Impact is een initiatief van GrowthClass en Social Enterprise NL. Het groeiprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners De Goudse Verzekeringen, Rabobank Foundation en EY, en onze sponsor het Anton Jurgens Fonds.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •