Artikelen

Grote opkomst Social Enterprise Cafe Tilburg

De belangstelling voor de Social Enterprise Cafe's die we door het land organiseren lijkt steeds meer toe te nemen. Op 12 mei waren we in Tilburg, waar meer dan 100 belangstellenden zich hadden verzameld. .

Gepubliceerd op 19 mei 2016

Op 12 mei waren we met het Social Enterprise Café in de Cultuurfabriek in Tilburg. Met een gevarieerd en interactief programma werd zowel de kracht van sociaal ondernemerschap als de ontwikkelingen in het veld behandeld. De avond werd mede georganiseerd door Social Innovation (een initiatief van Midpoint Brabant).

Willemijn Verloop trapte de avond af met een introductie over de kracht van sociaal ondernemerschap. Daarna sprak Erik de Ridder, wethouder van Economie, Werk en Inkomen van gemeente Tilburg over innovatie in sociaal ondernemen.

Ook verschillende sociaal ondernemers presenteerden zich aan het publiek, zoals Ella Buijze (oprichter Prins Heerlijk Tilburg) en Jan Rietsema (Into D’mentia) die vertelde welke creatieve businessmodellen in de zorg kunnen worden gebruikt. De discussietafels die geleid werden door sociaal ondernemers waren een succes. Er werd met veel bevlogenheid gesproken over onder andere de betrokkenheid van het bedrijfsleven met de missie van sociale ondernemingen, de manier waarop de effecten en voorbeelden van sociaal ondernemerschap beter kunnen worden uitgedragen en op welke wijze studenten beter betrokken kunnen raken met het veld. Kortom, het was een geslaagde avond in Tilburg!

De belangstelling voor de Social Enterprise Cafes worden steeds groter. We zijn daarom zeer verheugd om te melden dat het volgde Social Enterprise Café weer voor de deur staat; we trekken door naar Rotterdam 30 juni!

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •