Artikelen

GEEF Café crowdfund voor vaste stek

Na zeer succesvolle pop-up cafés is het tijd voor de eerste permanente locatie van het GEEF Café. In twee maanden tijd willen Judith, Laura en Rogier via crowdfunding 20.000 euro ophalen om hun 'jij bepaalt wat je betaalt'-restaurant werkelijkheid ..

Gepubliceerd op 18 mei 2015

Na zeer succesvolle pop-up cafés is het tijd voor de eerste permanente locatie van het GEEF Café. In twee maanden tijd willen Judith, Laura en Rogier via crowdfunding 20.000 euro ophalen om hun 'jij bepaalt wat je betaalt'-restaurant werkelijkheid te laten worden. De afgelopen jaren het vooruitstrevende drietal al rekenen op veel goedgeefse bezoekers, die voor een maaltijd mochten betalen wat ze konden missen. Nu is het de beurt aan iederéén die in dit concept gelooft. Lees hieronder de blog van Judith Manshanden. 

Het is 2012 als we – bij toeval - een filmpje op Youtube zien over een ‘pay as you can’ restaurant in Amerika. In dit restaurant staan er geen prijzen op het menu, maar mag iedereen zelf bepalen wat hij betaalt. En wanneer je geen geld hebt, kun je vrijwilligerswerk doen in ruil voor een maaltijd. Bovendien wordt er ook nog eens voor een groot deel op basis van food waste gekookt! In dit businessmodel wordt dus niet alleen voedselverspilling tegengegaan, maar draait het ook nog eens helemaal om vertrouwen, sociale cohesie en eerlijkheid. We wisten het meteen; dit concept gaan we naar Nederland halen.

Zo gezegd, zo gedaan. In 2013 zijn we kleinschalig begonnen met GEEF-diners om het concept te testen. Deze avonden waren zo’n succes dat er niet lang daarna een vaste pop-up locatie in Rotterdam volgde. Een half jaar lang testten we ons concept; een periode die leuk, spannend en vooral leerzaam was. De uitkomsten waren positief: we ontdekten dat mensen het leuk vinden om zoveel vertrouwen te krijgen en maaltijden door te geven, dat we aan een grote groep vrijwilligers een leuke werkplek konden bieden en dat we met food waste elke dag weer een lekkere driegangenmaaltijd wisten te bereiden.

Nu, drie jaar later, zijn we bijna klaar voor de opening van onze eerste vaste locatie. Met steun van Stichting DOEN en de KNHM hebben we het grootste deel van onze opstartfinanciering bij elkaar. Voor de laatste 20.000 euro starten we vanaf 18 mei een crowdfundingcampagne, zodat onze droom werkelijkheid kan worden: gezond en lekker eten voor iedereen! Help jij mee het GEEF Café te realiseren?

Kijk dan snel op www.doorgaan.nl/geefcafe. Elke donatie is welkom!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •