Artikelen

Gastblog: Petra Kroon over sociale vernieuwers-app iSocial

Help jij mee sociale innovatie-versneller iSocial te crowdfunden?Je hebt er wellicht al over gelezen: de iSocial-ap. Via die app kunnen sociaal vernieuwers 24/7 met elkaar ervaringen en kennis delen. En ze zijn beter zichtbaar waardoor ze makkelijker m..

Gepubliceerd op 12 juni 2014

Help jij mee sociale innovatie-versneller iSocial te crowdfunden?
Je hebt er wellicht al over gelezen: de iSocial-ap. Via die app kunnen sociaal vernieuwers 24/7 met elkaar ervaringen en kennis delen. En ze zijn beter zichtbaar waardoor ze makkelijker mensen, middelen en munten kunnen vinden. Sociale innovatie krijgt op die manier ook een boost.


Om de verdere ontwikkeling van de app&site en de lancering te financieren, zijn de bedenkers een crowdfundcampagne gestart.


isocial_appBehoefte aan verbinding, kennis, leren
Je herkent het vast: ben je met een prachtig initiatief bezig om je wijk of Nederland te verbeteren, worstel je met een belangrijke vraag of loop je tegen practische zaken op. Dan is het fijn om daarover met iemand te kunnen praten, of geïnspireerd te raken door anderen. Maar waar zitten al die andere social innovators? Aan wie kun je een vraag stellen? In welke wijk hadden ze net zulke problemen en hoe zijn die daar opgelost.  


Daarom hebben 4 partijen – Social Powerhouse, Whocares, bureau goedgeefs en Movisie - een site&app ontwikkeld, iSocial, waarmee je antwoord krijgt op die vragen. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat daar behoefte aan is.


Op iSocial kunnen sociaal vernieuwers hun project plaatsen (mappen). Dat vergroot de zichtbaarheid van al die innovatieve projecten en ondernemingen.  Social innovators kunnen via die app&site met elkaar in contact komen, informatie uitwisselen en van elkaar leren. Ze kunnen zo ook elkaar versterken en elkaar helpen hun projecten te versnellen.


Via de app&site kunnen sociaal vernieuwers bovendien op zoek naar mensen en middelen om hun projecten uit te voeren.


Daarnaast willen de initiatiefnemers met de (m)app laten zien hoeveel er al gebeurt aan projecten om Nederland socialer en beter leefbaar te maken. 


Crowdfundactie
Voor de lancering en doorontwikkeling van iSocial zijn de initiatiefnemers eind april een crowdfundcampagne gestart. In totaal willen ze €5000 ophalen.


In de campagne staan tien sociaal vernieuwers centraal, onder wie Marius Smit van Plastic Whale, Willemien Visser van Wijzelf Zorgcooperatie, Judith Manshanden van GEEF café en Matthijs Bourdrez van Solar Sedum. De 10 vertellen hun verhaal en wat iSocial voor hen – en hun collega-vernieuwers - kan betekenen.


Uiteraard zijn er ook beloningen verbonden aan de crowdfundactie. Zo kom je voor €35 met een foto of selfie en jouw verhaal op de iSocialsite en voor €75 krijg je een exclusieve training over free publicity. Alle incentives vind je op de site.


De crowdfundcampagne loopt via de 1%CLUB, die sinds eind mei ook op Nederlandse projecten richt.


Mapp je initiatief erin
Van 10 tot 17 juni organiseren de initiatiefnemers een #mappjam: in heel Nederland vinden er speciale bijeenkomsten plaats en kunnen initiatieven hun project op de kaart zetten. iSocial heeft een format ontwikkeld voor die speciale bijeenkomsten, met daarin input hoe je zo'n #mappjam technisch aanpakt en een draaiboek voor een event om die #mappjam op een creatieve en inspirerende manier luister bij te zetten. Ook zoekt de organisatie aansluiting bij events die in die week al georganiseerd worden. 


Op 30 juni wordt de site&app gelanceerd tijdens de Permanent Beta Day in de oude Prodentfabriek in Amersfoort.


Via Facebook en twitter word je op de hoogte gehouden van de voortgang van iSocial.


Petra Kroon is mede-initiatiefnemer van iSocial, ze is social journalist en vertelt verhalen over changemakers en social innovation. Dat doet ze via haar mediaproduktiehuis bureau goedgeefs. Ze is oprichtster van The Social Reporters, een netwerk van journalisten, fotografen en filmers die via social media live verslag doen van events. Ze heeft onder meer geblogd voor Skoll World Forum en SOCAP/Europe. Sinds 2008 blogt ze op op haar eigen blog sociaalondernemen.nu.


 


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •