Artikelen

Duizenden Utrechtse studenten starten studie met groene tas

De UITweek, een van de meest hectische weken van Utrecht, verwelkomt duizenden nieuwe studenten die kennis komen maken met de Dom, de terrassen en nieuwe studiegenoten. De organisatie van UIT hecht er veel waarde aan dat de introductietijd een beetje v..

Gepubliceerd op 29 augustus 2014

De UITweek, een van de meest hectische weken van Utrecht, verwelkomt duizenden nieuwe studenten die kennis komen maken met de Dom, de terrassen en nieuwe studiegenoten. De organisatie van UIT hecht er veel waarde aan dat de introductietijd een beetje verantwoord wordt georganiseerd, niet alleen voor het milieu, maar ook om het goede voorbeeld te geven. Social enterprise Pure Jute ontwikkelde voor deze week een speciale tas gemaakt van natuurlijke biologische jute, een perfect alternatief voor plastic. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERANaast deze goede tas heeft de organisatie ook gedacht aan hardcups op buitenlocaties,  een duurzame lunch op woensdag, een duurzame bierbrouwer , Nee-Nee stickers in de JUCO tas om reclame drukwerk tegen te gaan, speciale afvalscheidingspunten en de levering van overgebleven lunches aan de voedselbank. 


"Als UITorganisatie willen wij graag zorgen je je als uitloper bewust wordt van hoe het beter kan dan duizenden plastic tassen en wegwerpbekertjes bij zo'n groot event." 


Het enthousiasme werkt aanstekelijk, ook in Wageningen, Rotterdam en Tilburg maakt de JUCO tas van Pure Jute onderdeel uit van de introductieweek. Iedereen winst!


Heb je je studententijd ver achter je gelaten maar wil je wel weten welke tassen er allemaal zijn van deze materiaalsoort, klik dan hier. Ben je wel student maar ben je je tas misgelopen? Pure Jute heeft een speciale afdeling in het leven geroepen, de Pure Jute Campus

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •