Artikelen

Daklozenkrant presenteert glossy over sociaal ondernemerschap

De termen 'daklozenkrant' en 'glossy' klinken misschien wat tegenstrijdig, maar dat zijn ze niet! Vanaf half oktober is de allereerste glossy-editie van de daklozenkrant STRAAT te koop, op straat natuurlijk. Naast dat het een extra mooie en extra dikke..

Gepubliceerd op 14 oktober 2013

De termen 'daklozenkrant' en 'glossy' klinken misschien wat tegenstrijdig, maar dat zijn ze niet! Vanaf half oktober is de allereerste glossy-editie van de daklozenkrant STRAAT te koop, op straat natuurlijk. Naast dat het een extra mooie en extra dikke uitgave is, is het thema ook nog eens 'sociaal ondernemen'. Zo staat er onder andere een interview met Willemijn Verloop (mede-oprichter Social Enterprise NL) in. 


straat_glossyIn het blad staan exclusieve interviews met Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis, A.L. Snijders, een column van Arnon Grunberg en nog heel veel meer. De uitgave is te koop voor €5, waarvan €2,50 voor de verkoper. STRAAT is bedoeld om de straatkrantverkopers de kans te geven om extra geld te verdienen met de winter op komst. Daarnaast laat STRAAT zien wat de inhoudelijke kracht van de Nederlandse straatkranten is: hoge journalistieke kwaliteit in de vorm van originele berichtgeving.


Het thema 'sociaal ondernemen' niet helemaal toellig, Z!, De daklozenkrant van Amsterdam is zelf namelijk ook een social enterprise. De doelstelling van Z! is om dak- en thuislozen te helpen om zichzélf te helpen. Met de verkoop van Z! kunnen ze wat geld verdienen en (weer) een basis opbouwen van ritme, sociale contacten en zelfrespect. Stichting Z ontvangt geen structurele subsidies; de kosten worden voor 90% betaald uit de verkoop van het blad aan de verkopers, een echte social enterprise dus! Bekijk hier het filmpje dat Google van Z! maakte. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •