Artikelen

Buy Social Blog: Annatommie mc en Cycloon

“De sociaal duurzame aanpak van Cycloon past heel goed bij onze organisatie.” Sanne Oude Egberink is werkzaam als vestigingsmanager bij Annatommie mc in Amersfoort. Daarnaast bekleedt zij de functie van manueel- en sportfysiotherapeut.

Gepubliceerd op 1 november 2016

“De sociaal duurzame aanpak van Cycloon past heel goed bij onze organisatie.” Sanne Oude Egberink is werkzaam als vestigingsmanager bij Annatommie mc in Amersfoort. Daarnaast bekleedt zij de functie van manueel- en sportfysiotherapeut. Sinds begin 2016 laat Annatommie mc de post verzorgen door Cycloon,  waardoor Annatommie mc een flinke efficiëntieslag bij het verwerken van post heeft kunnen slaan. Maar de samenwerking gaat verder. “Het is eigenlijk tweerichtingsverkeer, wij hebben ook wat te bieden voor de koeriers van Cycloon.”

Enthousiast verhaal
Het initiatief voor deze samenwerking kwam van Cycloon. “Op een dag stapte Martijn de Maar, accountmanager Cycloon, binnen bij onze vestiging in Amersfoort. Hij hield een enthousiast verhaal en ik werd hierdoor getriggerd. Mede doordat wij vrij traditioneel werkten met postzegels voor het versturen van onze post. Hier was dus nog een mooie slag te slaan. Nu neemt Cycloon onze dagelijkse postafhandeling uit handen en verwerken ze in een hoog tempo de partijpost (boven de 250 stuks) naar onze huisartsen of samenwerkende fysiopraktijken. Dit werkt voor ons gemakkelijk, snel en neemt veel werk uit handen. Zo kunnen wij ons weer echt bezighouden met wat wij het liefst doen: zorg voor onze patiënt.‘’

Sociale aanpak
Naast deze efficiëntieslag betekent de samenwerking voor Annatommie mc veel meer. ‘Het duurzame en sociale karakter van Cycloon sprak mij direct aan. Cycloon biedt mensen die een tijd uit de roulatie zijn een plek om te werken als postsorteerders. Deze sociale aanpak, gecombineerd met het inzetten van fietskoeriers in plaats van busjes, maakt Cycloon echt een bedrijf van deze tijd. Verder zijn Annatommie mc en Cycloon allebei jonge organisaties die groeien en volop in beweging zijn. We hebben echt plezier in ons werk, en we zijn specialist in wat we doen. Dat zorgt voor een klik.”

Conservatief is op een bepaalde manier innovatief
Ook Annatommie mc zorgt er voor dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. “Ons medisch centrum biedt patiënten hoogwaardige verzekerde zorg ter voorkoming en genezing van bewegingsklachten. Ons uitgangspunt is dat we naar de gehele persoon kijken en niet naar de klacht alleen. Zo krijg je factoren in beeld die het herstel mogelijk kunnen belemmeren, die je anders zou missen. Deze aanpak stelt ons in staat onze patiënten dagelijks hoogstaande en doelgerichte orthopedische zorg te bieden. We opereren alleen waar nodig en behandelen middels fysiotherapie of injecties waar dat kan. Dit is niet alleen beter voor onze patiënten, maar drukt ook de zorgkosten. Wij zijn in dat opzicht dus vrij conservatief. Raar eigenlijk dat dat op een bepaalde manier innovatief is.”

Integrale samenwerking
De samenwerking is gestart op de vestiging in Amersfoort en is daarna als een lopend vuurtje door de organisatie gegaan. Zo werkt Annatommie mc ook samen met Cycloon op de vestigingen  Amsterdam en Utrecht. “Het mooie is dat we echt een integrale samenwerking hebben ontwikkeld. Wij bieden een gratis inloopspreekuur voor de fietskoeriers van Cycloon. Zij kunnen immers last hebben van rug- en knieklachten of blessures oplopen tijdens een val. Daarnaast denken we met Cycloon mee over preventie voor hun medewerkers. Een voorbeeld hiervan is: het samenstellen van een voedings- en bewegingsplan. In ruil hiervoor heeft Cycloon een gratis flyeractie verzorgd voor onze vestiging  Amsterdam.”

Tips voor inkopende organisaties:
- In de huidige samenleving wordt samenwerken steeds belangrijker dan concurreren. Het is dus goed om met die blik naar de inkoop van je eigen organisatie te kijken. Onze samenwerking met Cycloon is daar een mooi voorbeeld van. Daar komen mooie, onverwachte dingen uit voort, zoals bijvoorbeeld ook dit blog.

- Bij samenwerking helpt het enorm als je een klik hebt met elkaar. Als die ontbreekt is het lastig om bij eventuele tegenvallers er goed uit te komen met elkaar.

- Ga eerst een proefperiode aan voordat je harde afspraken maakt. Wij hadden
afgesproken dat Cycloon eerst twee maanden alleen de post deed. Dat was heel positief en toen zijn we gaan zitten voor de ‘harde’ afspraken en wat we nog meer kunnen doen in de samenwerking. 

 

Lees ook de Buy Social Blog: La Place en GRO

trefwoorden:

Annatommie buy Cycloon mc ondernemen onderneming sociaal social

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •