Artikelen

Amsterdamse wethouder van Es op bezoek bij sociaal ondernemers

Vrijdagochtend 21 februari ging de Amsterdamse wethouder Andrée van Es op bezoek bij een aantal sociaal ondernemers, zij ziet in Amsterdamse sociaal ondernemers een potentiële bondgenoot als het gaat om het aanpakken van maatschappelijke problem.

Gepubliceerd op 20 februari 2014

Vrijdagochtend 21 februari ging de Amsterdamse wethouder Andrée van Es op bezoek bij een aantal sociaal ondernemers, zij ziet in Amsterdamse sociaal ondernemers een potentiële bondgenoot als het gaat om het aanpakken van maatschappelijke problemen zoals werkloosheid onder jongeren en arbeidsgehandicapten. Tijdens dit bezoek hebben ze gesproken over de rol die de gemeente kan spelen om deze sociaal ondernemers te ondersteunen. Samen met Willemijn Verloop en Mark Hillen (oprichters Social Enterprise NL) nam ze een kijkje bij deze Amsterdamse koplopers. 


taxi_squareWillemijn Verloop: “De gemeente voert nu nog nauwelijks beleid om de ontwikkeling van deze snel groeiende sector te stimuleren, terwijl deze sociaal ondernemers oplossingen bieden voor veel maatschappelijke problemen waar Amsterdam mee kampt. Social enterprise Taxi Electric biedt werk aan langdurig werklozen en zorgt voor schonere lucht, maar de gemeente Amsterdam is nu geen klant. Dat is een gemiste kans.”


In een Taxi Electric gingen ze op bezoek bij ICT-dienstverlener Swink Webservices, een bedrijf dat alleen mensen in dienst heeft met een fysieke of psychische handicap júist omdat ze speciale talenten hebben. Ook gingen ze in gesprek met Stichting Nelis, die drop-out jongeren opleidt en een baan biedt als glazenwasser, deze social enterprise komt binnenkort naar Amsterdam en zal ook Amsterdamse jongeren de kans geven om een plaats te verwerven op de arbeidsmarkt. Tot slot brachten Van Es en Willemijn Verloop een bezoek aan restaurant Ctaste, een restaurant waar men eet in het donker en wordt bediend door blinden en slechtzienden, mensen die eerst een uitkering ontvingen en nu een volwaardige baan hebben.


Wil je meer weten over hoe Social Enterprise NL de politiek wil betrekken bij sociaal ondernemen, kijk dan eens op www.social-enterprise.nl 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •