Artikelen

Amsterdammers vieren splinternieuwe social enterprise

Afgelopen vrijdag werd de jongste social enterprise van Amsterdam geopend. Het jongere zusje van Ctaste, CtheCity, aan de Amsteldijk waar blinden en slechtziende werknemers hun gasten meenemen in de wereld van voelen, ruiken en proeven en zo op een zin..

Gepubliceerd op 4 augustus 2014

Afgelopen vrijdag werd de jongste social enterprise van Amsterdam geopend. Het jongere zusje van Ctaste, CtheCity, aan de Amsteldijk waar blinden en slechtziende werknemers hun gasten meenemen in de wereld van voelen, ruiken en proeven en zo op een zinvolle manier hun talenten inzetten.


Tijdens de feestelijke opening stond ‘het grotere verhaal’ centraal, dat Amsterdam de stad is met de meeste social enterprises van Nederland. Allemaal bedrijven die streven naar maatschappelijke winst. En met succes! De stad telt inmiddels zo’n 50 social enterprises en dat aantal blijft groeien.


champagneWat is CtheCity?
In CtheCity zijn alle kenmerken van de stad Amsterdam nagebouwd in een serie aaneengeschakelde grachtenpanden waar het pikkedonker is gemaakt. Wandel door het Vondelpark, bezoek een Jordanese kroeg en fiets over de Amsterdamse grachten en daag je zintuigen uit. Je wordt hierbij begeleid door een blinde gids die door deze nieuwe belevenis een unieke kans krijgt op een baan en in korte tijd opgeleid kan worden tot echte klant-contact expert. 


Meer winst
Ook de ondernemers achter Tony’s ChocolonelyTOMSTaxi ElectricWillem & Drees, The Colour Kitchen en De Prael  deelden hun successen met de gasten door het uitdelen van slaafvrije chocoladerepen, lokaal geoogste appeltjes, ambachtelijk gebrouwen bier en home made kokosmakronen van jongeren die een tweede kans krijgen in een horecaopleiding. Daarnaast werd veelvuldig het one-for-one concept van TOMS verteld. 


Niet alleen voor de oprichters van CtheCity een feestelijk moment na maanden zwoegen, ook voor de andere ondernemers en aanwezigen een goede gelegenheid om diverse contacten en dwarsverbanden te leggen voor méér maatschappelijke impact. Iedereen winst! 


Wil je Amsterdam ook eens meemaken in het pikkedonker? Kijk eens hier

Lees hier het artikel dat Parool schreef over CtheCity. 


Logo_009


 


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •